Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 2

Formule 2-coureur Correa openhartig over herstel na dodelijk ongeluk Hubert

Juan Manuel Correa is enkele maanden na het ongeluk waarbij Anthoine Hubert om het leven kwam nog druk bezig met herstellen. De Amerikaanse coureur vertelt openhartig over zijn toestand en blikt ook terug op het incident dat zijn leven op de kop heeft gezet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formule 2

Formule 2-coureur Juan Manuel Correa is nog altijd aan het revalideren in navolging van zijn ongeluk op Spa-Francorchamps, waar hij betrokken was bij het ongeval dat Anthoine Hubert het leven kostte. De Amerikaanse coureur maakt het goed, maar heeft nog een lange weg te gaan, zo vertelt hij in gesprek met F1 Feeder Series.

"Het komt erop neer dat mijn rechterbeen opnieuw gebouwd moet worden. Het zal al met al een jaar kosten voordat hij volledig is hersteld. Althans, mijn been zal waarschijnlijk nooit volledig herstellen, maar ik blijf ervoor vechten om weer op het gaspedaal te kunnen trappen", aldus een gemotiveerde Correa.

"Ik ben zes centimeter aan bot kwijt in het onderste gedeelte van mijn onderbeen, dit groeit weer aan met behulp van een speciaal apparaat, dat is de metalen constructie die je op mijn been ziet zitten. Dagelijks win ik één millimeter terug", zo licht de Sauber-junior toe. "Eind december zal ik opnieuw onder het mes gaan, dan heeft het bot mijn voet weer bereikt."

Correa vertelt dat een niet-atleet een soortgelijk ongeval waarschijnlijk niet had overleefd. "Het heeft me in deze situatie enorm geholpen professioneel atleet te zijn, zonder de conditie waarin ik verkeerde had ik het niet overleefd. Ik verloor tijdens het ongeval ook het bewustzijn niet, ondanks dat de crash 70G was", zo vertelt Correa. "Dankzij mijn conditie gaat alles ook sneller. In plaats van twee jaar, kan ik mogelijk in één jaar al herstellen."

Hoewel Correa het nog altijd lastig heeft met het accepteren van wat er is gebeurd bij het ongeval op Spa-Francorchamps, kon hij er weinig aan doen. "Het was een zeer ongelukkige situatie, een lange ketting van gebeurtenissen waarbij vier à vijf auto's betrokken waren. Toen ik door Eau Rouge reed kreeg ik brokstukken van Alesi's auto onder mijn wielen, waardoor ik rechtuit ging en direct tegen Hubert's auto aanreed. Ik kan er niets meer aan veranderen, ik moet er het beste van maken."

2 reacties