© FIA Formula 2 Championship

Nieuwsoverzicht

Formule 2-leider Russell moest bedanken voor Force India-vrijdagkans

07 sep. 2018 13:00 René Oudman 1 reacties
Ondanks dat hij een debutant is in de klasse, gaat George Russell met nog twee raceweekends te gaan aan de leiding in het Formule 2-kampioenschap. De jonge Brit, die ondersteund wordt door Mercedes, lijkt op weg naar de titel.

Russell (en vooral zijn management) wil niets aan het toeval overlaten en heeft zodoende een testkans voor Force India afgewezen. De 20-jarige is geen onbekende van de Britse stal die met Mercedes-motoren rijdt: in 2017 mocht hij tijdens de Braziliaanse Grand Prix en het slotstuk in Abu Dhabi opdraven als vrijdagtester.

Dat liep dusdanig gesmeerd, dat Force India de jongeling dit jaar dezelfde kans bood. Russell achtte het echter niet slim om die mogelijkheid aan te nemen. "Het was de bedoeling dat ik op Monza de eerste vrije training voor mijn rekening zou nemen", laat Russell doorschemeren aan Autosport. "Vanwege de intense titelstrijd die gaande is in de Formule 2, is echter besloten om het aanbod naast ons neer te leggen."

Russell is stiekem van mening dat het rijden in een Formule 1-auto niet van invloed hoeft te zijn op de prestaties in een andere wagen, maar bagatelliseert die mening ook direct. "Vorig jaar reed ik immers in Abu Dhabi tijdens de eerste vrije training. Kort daarop vloog ik naar de GP3-pole", refereert de Mercedes-protégé aan zijn briljante prestatie van die dag.

"Echter, je kan zo verstrikt raken in de Formule 1-droom dat je vergeet waar je prioriteiten liggen. Ik weet niet of ik dit seizoen nog in actie kom tijdens een vrijdagtraining, maar ik weet zeker dat Mercedes een goed beeld heeft van mijn wensen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen