Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 2-rijder Deletraz mag simulatorwerk voor Haas verrichten

Het team van Haas heeft in de persoon van Louis Deletraz een simulatorcoureur gevonden. De 21-jarige Zwitser, die komend jaar zijn kunsten wederom mag vertonen in de Formule 2, heeft zijn rol bij het Amerikaanse team overgehouden aan een goede test die hij aan het einde van 2018 afleverde voor Haas.

De officiële testrijder van Haas is Pietro Fittipaldi, de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi. De in de Verenigde Staten geboren Braziliaan heeft echter niet voldoende licentiepunten om met de wagen in het rond te mogen. Deletraz mag nog geen Grands Prix rijden, maar is wél gekwalificeerd om bijvoorbeeld vrijdagtrainingen te rijden.

Deletraz kwam in de afgelopen twee seizoenen uit in de Formule 2, twee tweede plaatsen (in de Monegaskische en Franse sprintraces) bleken zijn beste resultaten. In het verleden (2016) werd Deletraz runner-up in het inmiddels ter ziele gegane World Series-kampioenschap. De jonge Zwitser rijdt in de Formule 2 voor het team van Carlin, Mick Schumacher (Prema) en Nyck de Vries (ART) zijn enkele van zijn concurrenten. Deletraz is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jean-Denis Deletraz, die door enkelen wordt beschouwd als een van de allerslechtste rijders uit de koningsklasse ooit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"