Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Formule E-baas vindt Verstappen-dominantie maar niks: "Wij willen die sport niet zijn"

Formule E-baas Jeff Dodds geeft aan dat de volledig elektrische raceklasse geen Formule 1 wil worden en wijst ook naar de dominantie van Max Verstappen.

Dodds 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Simon Galloway / Formula E

Formule E-CEO Jeff Dodds heeft benadrukt dat hij niet wil dat de Formule E een soort Formule 1 wordt. De dominantie van Max Verstappen en Red Bull heeft ertoe geleid dat sinds de start van het seizoen 2023 slechts één Grand Prix niet door Red Bull werd gewonnen. Alleen Carlos Sainz (Grand Prix van Singapore in 2023) doorbrak de hegemonie.

De Formule E kende zeven verschillende winnaars in 2023 en vier verschillende winnaars in de eerste vier races van dit jaar. Bovendien hebben in de eerste drie races van 2024 ook zeven verschillende coureurs op het podium gestaan. Ultracompetitief blijven is de sleutel tot de snelle groei van de Formule E, de sport die officieel de op drie na grootste fanbase in de autosport heeft.

Dodds is enorm trots op hoe competitief de Formule E is en wil voorkomen dat het voorspelbare karakter van de F1 wordt overgenomen. "Ik denk dat we in negen seizoenen acht winnaars hebben gehad, bijna elk seizoen kwam het aan op de laatste race van het seizoen," vertelt Dodds tegenover onder meer RacingNews365.

Verstappen-dominantie

"En als je alleen al kijkt naar vorig jaar in Londen, dan heb je drie coureurs en drie teams die nog steeds het kampioenschap kunnen winnen voor de laatste race van het seizoen. Het is heel bewust gedaan. We weten dat fans van competitie houden, en als die competitiviteit verdwijnt, verdwijnt ook de fanbase."

"Dus we zijn er erg op gefixeerd om de competitieve aard hoog te houden. En ik weet dat ik onlangs een weddenschap heb afgesloten, die je misschien hebt gezien, waarin ik het had over een Max Verstappen-garantie dat hij zeker zal winnen. Veel mensen zeiden toen dat ik onredelijk was, maar zie nu... Hij heeft er twee uit twee gewonnen. En het lijkt erop dat de vraag nu is: kan hij alle 24 races winnen? Wij willen die sport niet zijn", sluit Dodds af.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China