Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E-kampioen Vergne: "Dit heeft niks meer met autosport te maken"

Regerend Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne is verbolgen over het feit dat je in de Formule E tegenwoordig onbestraft tegen iedereen aan kunt rijden. "Dit heeft niets meer met autosport te maken."

In de eerste vier Formule E ePrix' van 2019 vonden diverse incidenten plaats, waar Jean-Eric Vergne tot twee keer toe een slachtoffer van was. In Mexico werd hij bijvoorbeeld uit de race gekegeld door Nelson Piquet, die daar tot grote verbazing van Vergne geen straf voor kreeg.

"Niet alleen reed Piquet tegen mij aan, tijdens de daaropvolgende gele vlag-situatie werd ik ingehaald door drie coureur en later in de race werd ik weer achterstevoren getikt door Mitch Evans. Geen van allen kreeg echter een penalty en dat is zeer frustrerend", zo laat Vergne in gesprek met Motorsport.com weten. "Ik zou daarom graag van de wedstrijdleiding opgehelderd krijgen wat de regels hieromtrent zijn. Wellicht dat het een nieuwe regel is dat je iedereen uit de race kan en mag rijden, maar die heb ik dan gemist", vervolgt de verbolgen Fransman. "Ik hoop dat hier in de toekomst tegen wordt opgetreden, want voor mijn gevoel heeft dit niks meer te maken met autosport. Ik beleef er op deze manier in ieder geval geen lol meer aan."

Viaplay
x
Live reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen