Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Formule E moet sneller accelereren dan Formule 1"

Als het aan Audi Formule E-coureur Lucas di Grassi ligt, worden de Formule E-bolides de snelst accelererende racewagens ter wereld. Het is zijn streven om de Formule 1 daarin af te troeven.

"De Formule E moet wereldwijd de snelste accelererende raceklasse ter wereld worden. Van 0 naar 200 moet in mijn ogen sneller gebeuren dan in de Formule 1, de rallycross en alle andere klassen", zo laat Di Grassi optekenen in gesprek met onder andere Racefans .

"Elektrische energie leent zich bij uitstek voor dergelijk scherpe doelen. Elektromotoren zijn gemaakt voor acceleratie. Kijk naar naar de Tesla's, kijk naar al die andere elektrische wagens, ze spuiten ervandoor." Di Grassi weet dat de huidige generatie wagens flink op de schop moet om zijn persoonlijke doelstellingen te behalen: "Je moet overstappen op vierwielaandrijving, de gewichtsverdeling moet compleet anders, je hebt meer grip nodig van de banden en zo kan ik nog wel even doorgaan." De Braziliaan, kampioen in de Formule E van het seizoen '16-'17, hoopt dat men zijn visie op de duur deelt en dat men bereid is om zo ver te gaan als nodig is om bijvoorbeeld de Formule 1 het vuur aan de schenen te leggen. "Misschien moeten we werken met actieve aerodynamica, met beweegbare onderdelen. Het kan mij niet gek genoeg. Daarvoor moeten de knappe koppen een Formule E-wagen echter niet meer beschouwen als een formule-auto als alle anderen, maar als een op zichzelf staand product. Alleen dan kunnen we revolutionair te werk gaan."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'