Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

"Forse beschuldigingen aan het adres van Marquez en Rossi komen voort uit wanhoop"

Anthony West beschuldigde onlangs Marc Marquez en Valentino Rossi van bedrog. Volgens de voormalig MotoGP-coureur werden zowel Marquez als Rossi door de internationale motorsportbond (FIM) aan titels geholpen. De bond ontkent nu op haar beurt de beschuldigingen van West en zet de Australiër weg als een niet serieus te nemen persoon.

Tegenover de Spaanse sportkrant Marca laat de president van de FIM, Jorge Viegas weten dat de woorden van Anthony West over Valentino Rossi en Marc Marquez voortkomen uit wanhoop: "De West-casus speelt al sinds lange tijd. Hij was een uitstekende coureur, maar koos daarna helaas voor de verkeerde weg."

West zit momenteel een lange schorsing uit vanwege dopinggebruik, een zaak waar de FIM bovenop zit. Ze zijn niet gecharmeerd van de recente uitspraken van West: "Er zijn al veel dingen in deze zaak gebeurd, waardoor hij nu heeft gekozen voor de wanhopige woorden aan het adres van Marquez en Rossi."

Volgens de FIM is de dopingschorsing voor West terecht aangezien hij al meerdere keren betrapt werd op het gebruik van verboden middelen. Eind 2019 deed de tweevoudig GP-winnaar toch mee aan een race in Brazilië en ondanks dat dit geen officiële race was, werd de straf van West verlengd: "We hebben de regelgeving van de WADA-gevolgd in de casus van West. We hebben hem bestraft, maar we doen dit slechts om de coureur te helpen. We hopen van harte dat hij een andere en meer gelukkiger pad zal vinden in het leven."

Marquez en Rossi hebben niet gereageerd op de aantijgingen van West.

2 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari