Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

'Forse gridstraf Leclerc voor GP van België'

Charles Leclerc start de Formule 1 Grand Prix van België waarschijnlijk zo goed als van achteraan op de grid, omdat Ferrari tal van motoronderdelen zou wisselen. Dat verhaal zingt rond in de paddock.

Leclerc Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Charles Leclerc wordt de Formule 1 Grand Prix van België mogelijk een pittige opgave. De kans is groot dat hij zo goed als achteraan zal starten, nadat Ferrari tal van motoronderdelen zou hebben gewisseld, waaronder ook zijn MGU-H. Deze wordt in dat geval vervangen door een geüpdatet exemplaar, dat meldt het Italiaanse Formu1a Uno.

Naast de MGU-H werden naar verluidt ook de verbrandingsmotor, de MGU-K en de ES (Energy Store) vervangen. Leclerc zit al ruim aan zijn maximaal toegestane motorwissels zonder gridstraf en dus werpt het totaal aan mogelijke gridstraffen hem terug tot de staart van de grid. Eerder legden we al uit waarom een dergelijke keuze van Ferrari volkomen logisch zou zijn.

Volgens de publicatie rijdt teamgenoot Carlos Sainz wel met zijn oude motor met alle bijbehorende motoronderdelen. Zijn huidige aandrijflijn is minder oud, aangezien hij voor de GP van Frankrijk naar een nieuwe motor wisselde, nadat zijn vorige krachtbron in Oostenrijk letterlijk in vlammen opging.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Kostenpost Perez vergezelt Stroll en Sargeant op teleurstellend F1-lijstje