Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mario Andretti

Forse kritiek op 'respectloze' Wolff vanuit potentieel nieuw Formule 1-team

Michael Andretti heeft vergevorderde plannen om binnenkort toe te treden tot de Formule 1, maar niet elk team ziet dit direct zitten. Zo ook Mercedes. De vader van Michael, Mario Andretti, uit forse kritiek op teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Toto Wolff is één van de teambazen die niet direct achter een nieuw team in de Formule 1 staat. De afgelopen tijd wordt er veel gepraat over de plannen van Michael Andretti, die duidelijke interesse heeft getoond in het oprichten van een nieuw F1-team. De aanvraag is naar verluidt zelfs al gedaan. Wolff, teambaas van Mercedes, is niet gelijk voorstander.

Zo liet de Mercedes-teambaas weten dat eerst het financiële plaatje duidelijker moest worden. Andretti moet namelijk wel genoeg meenemen voor de Formule 1, anders is het voor de bestaande tien teams niet voordelig. Mario Andretti, de vader van Michael, begrijpt niet waarom Wolff zich ineens zo negatief uitlaat in de media.

"Toto Wolff sprak openlijk over onze geloofwaardigheid, maar hij praatte op een andere manier tegen ons", liet Andretti senior weten bij Auto, Motor und Sport. "Ik vind zijn kritiek zeer respectloos. Wij zijn ook al veel langer actief in de motorsport dan hij is. Ik respecteer zijn succes tot nu toe, maar hij heeft geen reden om zo neerbuigend te doen."

Andretti: 'We plannen dit al heel lang'

Andretti vindt dat men zich geen zorgen hoeft te maken over een nieuw Formule 1-team en de prestaties hiervan. "Men vraagt zich altijd af hoe wij competitief gaan zijn. Dan zeg ik: laat dat ons probleem zijn. Zij kennen onze voorbereiding niet. We hebben geen nieuwe mensen nodig, we hebben genoeg ervaren personeel met de nodige kennis."

"Financieel gezien hebben we ook hoogwaardige partners die weten hoe groot dit project is", aldus Mario. "We plannen dit al erg lang, want dit is wat we willen. We verdienen meer respect."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

38 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen