Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Foto's: Perez schuimt stoeltje bij Red Bull

Eerder deze week bezocht Sergio Perez het Red Bull-hoofdkwartier in Milton Keynes voor de allereerste keer. Hij werd rondgeleid en schuimde zijn stoeltje voor het nieuwe seizoen. Maar hoe gaat dat nou in zijn werk?

Perez fabriek
Fotoalbum
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Net zoals de meeste dingen in de Formule 1 is ook het maken van de stoel van een coureur geen simpele opgave. Het is immers noodzakelijk dat een coureur zich zo comfortabel mogelijk voelt achter het stuur en zich geen zorgen hoeft te maken over zijn zitpositie. Daarom wordt er met grote nauwkeurigheid gewerkt als een zogeheten 'seat fitting' plaatsvindt.

Wanneer een Formule 1-team bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe auto, zal het de coureurs vragen om plaats te nemen in een kuip, zodat het hun nieuwe stoeltje kan schuimen. De coureurs moeten hierbij hun complete outfit, inclusief helm en schoenen, dragen om ervoor te zorgen dat alles naadloos op elkaar aansluit.

De coureur komt als gegoten in de auto te zitten dankzij de manier waarop dit proces verloopt. Het team plaatst een speciaal schuim in de kuip dat zich aanpast op het lichaam van de coureur. Samen met de ingenieurs bepaalt de coureur vervolgens waar er dingen moeten worden bijgesteld om de zitpositie te optimaliseren. De coureur denkt hierbij onder andere aan de afstand naar de pedalen, het stuur en hoe zijn zicht is uit de cockpit. Het proces neemt enkele uren in beslag, maar het resultaat levert een stoel op waarmee een coureur een jaar lang op de top van zijn kunnen kan presteren.

Bekijk de foto's van de seat-fitting van Perez in het album hieronder.

Fotoalbum

Perez schuimt stoeltje bij Red Bull

Op dinsdag 19 januari bracht Sergio Perez voor het eerst een bezoek aan het Red Bull-hoofdkwartier. Daar schuimde hij zijn stoeltje voor het nieuwe seizoen.

Bekijk het album
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten