© Ferrari

Nieuwsoverzicht

"Fouten Ferrari niet langer acceptabel"

Het moet gedaan zijn met de vele fouten die Ferrari gedurende een Formule 1-seizoen maakt. Dat is de stellige mening van Sticchi Damiani, president van de Italiaanse automobielclub.

Ferrari ontsloeg onlangs de lang zittende Maurizio Arrivabene als teambaas, om Mattia Binotto naar voren te schuiven als nieuwe voorman van de Scuderia. Volgens Sticchi Damiani kan Ferrari zich daarmee niet meer verschuilen achter miscommunicaties binnen het team als het even niet goed gaat.

"De boodschap is duidelijk. Fouten dienen tot het verleden te behoren. Slechte resultaten kunnen in 2019 niet meer worden geweten aan gebrekkige communicatie binnen de teamleiding", laat Sticchi in gesprek met Corriere dello Sport weten.

Binotto combineert de rol van teambaas naar verluidt met zijn reeds bestaande taken als technisch voorman, maar Sticchi denkt niet dat dat een erg verstandig plan is: "Het is boven alles sensationeel te noemen."

"Alleen het direct binnenhalen van de beide wereldtitels is genoeg om twijfels over deze opmerkelijk constructie weg te nemen. De aandeelhouders zullen bovendien niets minder willen dan dat en zijn blijkbaar bereid om dat risico te nemen na jaren waarin het rommelde binnen Ferrari."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen