Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nicholas Latifi

F1-foutenparade blijft zonder gevolgen: "Krijgt volledige steun van het team"

Nicholas Latifi hoeft volgens Williams-teambaas Jost Capito niet direct te vrezen voor zijn stoeltje. Zijn optredens in 2022 zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar de Canadees kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het team.

Albon Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het aantal momenten in het Formule 1-seizoen 2022 waarop Nicholas Latifi de fout in ging is na vier Grands Prix al niet meer op één hand te tellen. Bij vlagen komen zijn schuivers en uitstapjes zelfs uiterst knullig over, waardoor de geruchtenmolen al op gang kwam. Moet Latifi voor zijn stoeltje vrezen?

Teambaas Jost Capito ontkent dat, maar geeft tevens aan dat Latifi worstelt met een gebrek aan zelfvertrouwen: "Natuurlijk is dat zo. Formule 1 is een mentaal spelletje, nietwaar?"

"Maar ik ben ervan overtuigd dat Nicholas als hij zich goed voelt dezelfde rondetijden kan rijden als Alexander Albon", zo vervolgt Capito.

"Maar de auto's zijn moeilijker te besturen dan die van vorig jaar en dat moet hij het hoofd nog zien te bieden. Daarbij krijgt hij de volledige steun van het team. En natuurlijk, na een paar missers, moet je je zelfvertrouwen weer terug zien te vinden."

Latifi herkent zich in uitspraken Capito

"Maar Latifi wordt onvoorwaardelijk gesteund door het team en we zijn er zeker van dat hij er bovenop komt", aldus Capito, wiens woorden door Nicholas Latifi zelf worden geëchood. Het ontbreekt hem naar eigen zeggen in vertrouwen, zij het vertrouwen in de auto.

"Zodra we iets anders doen dan hard rijden op het rechte stuk, speelt het op. Alexander voelt zich duidelijk meer op zijn gemak in de auto. Hij weet alles wat beter te managen en ik moet op datzelfde niveau zien te geraken."

"Zonder vertrouwen in de auto kan je ook niet in de technische aspecten ervan duiken. Dus vertrouwen in de auto is de primaire zorg, al het andere komt hooguit op de tweede plaats."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Nicholas Latifi

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken