Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nicholas Latifi

F1-foutenparade blijft zonder gevolgen: "Krijgt volledige steun van het team"

Nicholas Latifi hoeft volgens Williams-teambaas Jost Capito niet direct te vrezen voor zijn stoeltje. Zijn optredens in 2022 zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar de Canadees kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van het team.

Albon Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Het aantal momenten in het Formule 1-seizoen 2022 waarop Nicholas Latifi de fout in ging is na vier Grands Prix al niet meer op één hand te tellen. Bij vlagen komen zijn schuivers en uitstapjes zelfs uiterst knullig over, waardoor de geruchtenmolen al op gang kwam. Moet Latifi voor zijn stoeltje vrezen?

Teambaas Jost Capito ontkent dat, maar geeft tevens aan dat Latifi worstelt met een gebrek aan zelfvertrouwen: "Natuurlijk is dat zo. Formule 1 is een mentaal spelletje, nietwaar?"

"Maar ik ben ervan overtuigd dat Nicholas als hij zich goed voelt dezelfde rondetijden kan rijden als Alexander Albon", zo vervolgt Capito.

"Maar de auto's zijn moeilijker te besturen dan die van vorig jaar en dat moet hij het hoofd nog zien te bieden. Daarbij krijgt hij de volledige steun van het team. En natuurlijk, na een paar missers, moet je je zelfvertrouwen weer terug zien te vinden."

Latifi herkent zich in uitspraken Capito

"Maar Latifi wordt onvoorwaardelijk gesteund door het team en we zijn er zeker van dat hij er bovenop komt", aldus Capito, wiens woorden door Nicholas Latifi zelf worden geëchood. Het ontbreekt hem naar eigen zeggen in vertrouwen, zij het vertrouwen in de auto.

"Zodra we iets anders doen dan hard rijden op het rechte stuk, speelt het op. Alexander voelt zich duidelijk meer op zijn gemak in de auto. Hij weet alles wat beter te managen en ik moet op datzelfde niveau zien te geraken."

"Zonder vertrouwen in de auto kan je ook niet in de technische aspecten ervan duiken. Dus vertrouwen in de auto is de primaire zorg, al het andere komt hooguit op de tweede plaats."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022