Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Franse GP houdt rekening met lage bezoekersaantallen

Volgend seizoen staat voor het eerst in 10 jaar de Grand Prix van Frankrijk weer op het programma. Dit keer op het circuit van Paul Ricard in plaats van het circuit van Magny-Cours. Alle reden voor een volksverhuizing naar Zuid-Frankijk, zou je denken. Het circuit houdt echter rekening met een lage opkomst.

Het circuit in het zuiden van Frankrijk staat al 27 jaar niet meer op de Formule 1-kalender en is dan ook vereerd dat het de koningsklasse van de autosport weer mag ontvangen in 2018. Ondanks de zeer gunstige datum, 24 juni 2018, denkt het circuit niet dat het storm zal lopen. "We hebben veel vertrouwen dat we een grote stroom mensen aankunnen, maar we blijven terughoudend" , zegt commercieel directeur Aurelie Letellier tegen persbureau Reuters.

Letellier verwacht zo'n 70.000 toeschouwers op de zondag en dat is ongeveer evenveel als de laatste Franse Grand Prix in 2008. Er moeten creatieve oplossingen bedacht worden om alles in goede banen te leiden, erkent Letellier. "We hebben genoeg uitdagingen om alles goed te laten verlopen, maar we werken aan verschillende oplossingen. We zullen een beetje creatief moeten zijn" , aldus Letellier. Daarnaast licht Letellier al een tipje van de sluier over de indeling van het weekend, dat naar wens van Liberty Media is ingedeeld. "Onze activiteiten zullen starten op donderdag en doorgaan tot en met zondag. Deze activiteiten staan in lijn met wat Liberty Media graag van ons wil zien" , besluit Letellier.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi