Franse GP houdt rekening met lage bezoekersaantallen

10 sep. 2017 10:02 Rik Alkema 0 reacties
Volgend seizoen staat voor het eerst in 10 jaar de Grand Prix van Frankrijk weer op het programma. Dit keer op het circuit van Paul Ricard in plaats van het circuit van Magny-Cours. Alle reden voor een volksverhuizing naar Zuid-Frankijk, zou je denken. Het circuit houdt echter rekening met een lage opkomst.

Paul Ricard vreest problemen bij herintrede Formule 1

Het circuit in het zuiden van Frankrijk staat al 27 jaar niet meer op de Formule 1-kalender en is dan ook vereerd dat het de koningsklasse van de autosport weer mag ontvangen in 2018. Ondanks de zeer gunstige datum, 24 juni 2018, denkt het circuit niet dat het storm zal lopen.

"We hebben veel vertrouwen dat we een grote stroom mensen aankunnen, maar we blijven terughoudend", zegt commercieel directeur Aurelie Letellier tegen persbureau Reuters.

Letellier verwacht zo'n 70.000 toeschouwers op de zondag en dat is ongeveer evenveel als de laatste Franse Grand Prix in 2008. Er moeten creatieve oplossingen bedacht worden om alles in goede banen te leiden, erkent Letellier.

"We hebben genoeg uitdagingen om alles goed te laten verlopen, maar we werken aan verschillende oplossingen. We zullen een beetje creatief moeten zijn", aldus Letellier.

Daarnaast licht Letellier al een tipje van de sluier over de indeling van het weekend, dat naar wens van Liberty Media is ingedeeld.

"Onze activiteiten zullen starten op donderdag en doorgaan tot en met zondag. Deze activiteiten staan in lijn met wat Liberty Media graag van ons wil zien", besluit Letellier.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen