Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Frijns combineert Formule E in 2019 met DTM-zitje bij Audi

Het wordt wederom een druk seizoen voor Robin Frijns. De 27-jarige Limburger is woensdagochtend bevestigd als een van de zes rijders die voor Audi uit zullen komen in het DTM-seizoen 2019. Frijns maakte in de afgelopen jaargang zijn debuut in de Duitse toerwagenklasse, tot tweemaal toe wist de Nederlander het erepodium te bereiken.

Naast het DTM-programma zal Frijns eveneens actief zijn in de elektrische Formule E-klasse, waarin hij afgelopen weekend namens het team van Envision Virgin zijn comeback maakte. In de straten van Ad Diriyah, een voorstadje van de hoofdstad van Saudi-Arabië, kwam de Limburger na een gridstraf niet verder dan de twaalfde plaats.

Of Frijns zijn FE-diensten zou kunnen combineren met een dienstverband in de DTM was de grote vraag, maar de kogel is nu door de kerk. Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal de Nederlander te bewonderen zijn in de toerwagens, waarin komend jaar overigens niet meer enkel Duitse merken actief zijn. Het vertrek van Mercedes is opgevangen door de entree van het Britse Aston Martin. Naast Audi is BMW de klasse tevens trouw gebleven. Frijns krijgt in 2019 gezelschap van Loïc Duval, Jamie Green, Nico Müller, René Rast en Mike Rockenfeller. Van dat vijftal wisten Rockenfeller (2013) en Rast (2017) het felbegeerde kampioenschap al eens op hun naam te schrijven. De regerend kampioen zal zijn kroon trouwens niet verdedigen: Gary Paffett heeft de overstap gemaakt naar de Formule E, waarin hij logischerwijs Frijns wederom treft op de baan.

https://twitter.com/RFrijns/status/1075302350418571265

Very happy to announce I will be back in @dtm_int for 2019!! Can’t wait to jump in that turbo monster car. More power more excitement! Will be back with @abt_formula_e and teaming up with… https://t.co/PQ6W3WUBEX — Robin Frijns (@RFrijns) 19 december 2018

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi