Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Frijns grijpt net naast overwinning na rode vlag na grote crash

Robin Frijns heeft naast de overwinning gegrepen tijdens de tweede Formule E-race van het seizoen. De Nederlander werd tweede en moest zijn meerdere erkennen in winnaar Sam Bird.

Frijns Bird
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Virgin Racing

Met Robin Frijns op poleposition en Nyck de Vries startend vanaf P20 ging de tweede Formule E-race van het weekend iets na 18:00 uur Nederlandse tijd van start. Onder het kunstlicht in de Saoedische stad Diriyah ging Frijns op zoek naar succes.

De Limburger kwam goed van de lijn, maar werd al vroeg in de race onder druk gezet door Sam Bird, die vanaf de derde plaats was vertrokken. De Vries kende ook een redelijke start en klom op van P20 naar P18.

Vooraan het veld ontvouwde zich een prachtig gevecht tussen Robin Frijns en Sam Bird, die met behulp van Attack Mode meerdere keren van positie wisselden. Nadat beide coureurs de Attack Mode hadden gebruikt was het echter de Brit die boven kwam drijven.

Frijns had wat pech en gebruikte namelijk zijn Attack Mode op het moment dat BMW-coureur Jake Dennis crashte samen met Pascal Wehrlein. Daardoor kon hij zijn Attack Mode niet goed inzetten en wist Bird te profiteren.

Check hieronder het moment van Dennis en Wehrlein. Artikel gaat daaronder verder.

Met nog tien minuten te gaan kwam de safety car op de baan, toen drie coureurs plots stil stonden vanwege verschillende redenen. Guenther en Blomqvist crashten, net als Buemi. Frijns stond op dat moment onder druk van nummer drie en vier, Jean Eric Vergne en Antonio Felix da Costa, terwijl Bird weg aan het rijden was.

Frijns kreeg dus even ademruimte en Bird zag zijn voorsprong verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het beloofden enkele spannende slotminuten te worden.

Maar niets was minder waar. Het opruimen duurde langer dan gehoopt en de rode vlag werd gezwaaid. Sam Bird werd winnaar, gevolgd door Robin Frijns. Vergne kwam als derde over de lijn, maar had nog een Attack Mode over. Hem hangt daarom nog een straf boven het hoofd.

Check hieronder het moment dat ervoor zorgde dat de safety car de baan op kwam.

Maar niets was minder waar. Het opruimen duurde langer dan gehoopt en de rode vlag werd gezwaaid. Achteraf blijkt dat Alexander Lynn ernstig was gecrasht, waarna de rode vlag werd gezwaaid. Sam Bird werd winnaar, gevolgd door Robin Frijns. Vergne kwam als derde over de lijn, maar kreeg een straf omdat hij zijn tweede Attack Mode niet had gebruikt, terwijl het verplicht is om beide Attack Modes te gebruiken.

De Vries kwam als veertiende over de lijn, maar door verschillende straffen voor concurrenten werd hij uiteindelijk toch nog negende en wist hij enkele punten te verzamelen.

Tussenstand algemeen klassement na twee races

# Coureur Team Punten
1. Nyck de Vries Mercedes 32
2. Sam Bird Jaguar 25
3. Robin Frijns Envision Virgin Racing 22
4. Edoardo Mortara Venturi 18
5. Antonio Felix da Costa DS Techeetah 15

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi