Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Frijns in de achtervolging op het Mercedes van De Vries

Dit weekend staan het tweede raceweekend in de Formule E op het programma. Robin Frijns hoopt met Envision Virgin Racing hoge ogen te gooien, maar daarvoor moet hij wel afrekenen met het Mercedes van onder andere Nyck de Vries.

Frijns Saoedi
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Envision Virgin Racing

Dit weekend vindt er opnieuw een double header plaats in de Formule E, dit keer op het stratencircuit in Rome. Het eerste weekend was in vele opzichten opmerkelijk te noemen, met name voor de Nederlandse coureurs. Nyck de Vries won namens Mercedes met overmacht race één, terwijl Robin Frijns van achteren moest starten na een crash in de kwalificatie.

Een dag later waren de rollen omgedraaid. Poleposition was er voor Frijns, terwijl De Vries niet aan de kwalificatie mee mocht doen, vanwege zorgen over de aandrijving van diens bolide na een crash van een coureur van een Mercedes-klantenteam. Frijns werd tweede, wat ondanks een nulresultaat een dag eerder goed genoeg was om de derde plaats in het WK te bezetten. De Vries voert de ranglijst aan, nadat hij in race twee na meerdere straffen voor concurrenten toch nog een paar puntjes wist te sprokkelen.

Frijns houdt een dubbel gevoel over aan dat eerste raceweekend, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365. "Op zaterdag zat er na die crash niet meer in, maar op zondag misschien wel. Ik was sneller dan Sam Bird (de winnaar), maar de Techeetahs achter mij waren ook weer sneller dan ik. Een dubbel gevoel dus, want wij waren gewoon echt niet sneller (dan Techeetah, red.). Maar van dag één op dag twee hebben we het nodige veranderd, waardoor we veel hebben geleerd met het oog op de ePrix hier in Rome."

Dit weekend wil Frijns opnieuw scoren, zo laat hij optekenen. Winnen is het doel - "Ik doe niet mee om achtste te worden" -, maar hij weet ook dat Envision Virgin Racing op dit moment niet over het beste pakket beschikt. "We hebben er pas één weekend op zitten en we hopen dat er nog zeker acht volgen, afhankelijk van wat het coronavirus doet. We zullen dan wel zien waar we staan op driekwart van het seizoen en of we een kans maken op de titel of niet. Voor mij is het echter redelijk duidelijk dat we niet de snelste auto hebben, maar dat we er wel redelijk goed bij zitten."

Wie dat wel die snelste auto heeft? Techeetah noemde hij al, maar ook het Mercedes van De Vries en Stoffel Vandoorne wijst hij aan: "Qua pure performance zullen we achter die teams aan rijden, maar op een goede dag kunnen we wel iets forceren."

De races zijn dit weekend op zowel de zaterdag als de zondag live op deze website te volgen middels een liveblog. De eerste race begint op zaterdag om 16:00 uur, de tweede race op zondag om 13:00. De liveblogs zullen een half uur voor aanvang te volgen zijn.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"