Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Robin Frijns

Frijns maakt toptransfer (terug) naar wereldkampioensteam in Formule E-klasse

Robin Frijns gaat een mooie periode tegemoet. In de Formule E heeft hij namelijk een contract getekend bij de wereldkampioenen van Envision Racing. Ook buiten de elektrische raceklasse heeft hij een mooie uitdaging voor de boeg.

Frijns
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © ABT Motorsport
Komend seizoen komt Robin Frijns in de Formule E uit voor de kersverse wereldkampioenen Envision Racing. Dit jaar reed de Limburger nog voor ABT Cupra, nadat hij de vier seizoenen daarvoor ook al uitkwam voor Envision. Nu keert hij dus terug op het oude nest, waar hij de naar Jaguar vertrokken Nick Cassidy vervangt. Teamgenoot wordt Sebastien Buemi.

"Ik heb er zin in", zo laat hij weten. "Het voelt alsof ik weer thuis kom na een jaar weg te zijn geweest. Het is mooi om mezelf bij een kampioensteam te kunnen voegen. Envision Racing vecht vrijwel elk seizoen mee vooraan het veld en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. We hebben een geweldige auto en het doel is om competitief te zijn. Ik ga racen voor de titel", aldus Frijns.

Niet alleen in de Formule E zit Frijns er de komende tijd warmpjes bij. Sinds kort is hij namelijk fabriekscoureur bij BMW. De op maandag 32 jaar oud geworden coureur zal onder meer testcoureur worden voor de nieuwe LMDh hypercar, waarmee de Duitse autofabrikant volgend jaar instapt in de hoogste klasse van het World Endurance Championship. Het is nog niet duidelijk of Frijns ook in actie zal komen in de hypercar.

Het nieuwe Formule E-seizoen begint eind oktober met de testdagen in Valencia. De eerste race staat begin januari 2024 op de agenda. De eerste WEC-race wordt eind februari verreden, met als hoogtepunt natuurlijk de 24 uur van Le Mans halverwege juni.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami