Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Frijns: 'Wil niet kansloos rondrijden in de Formule 1'

Lange tijd werd Robin Frijns gezien als de volgende Formule 1 coureur voor Nederland. Een indrukwekkende reeks overwinningen en kampioenschappen leek de perfecte opmaat naar zijn F1-debuut, maar het kwam er nooit van.

Veel kenners zien Robin Frijns als een van de meest getalenteerde coureurs die het nooit tot de Formule 1 schopte. De Nederlander won zo'n beetje alles wat er te winnen viel op weg naar de F1. Frijns won in 2011 het Europese Formule Renault 2.0 kampioenschap en een jaar later de Formule Renault 3.5. De racewereld lag aan zijn voeten en na zijn sensationele overwinning in de GP2 nam het enthousiasme nog verder toe. Frijns won in zijn tweede GP2-weekend de race op het circuit van Barcelona. In 2014 maakte de Nederlander enkele malen zijn opwachting tijdens vrije trainingen voor het noodlijdende team van Caterham. Zijn rol als test- en reservecoureur had niet al teveel om het lijf. Vanaf 2015 komt Frijns uit in de Blancpain GT series en maakt hij zijn opwachting in de Formule E. Rouwig dat hij weg is uit de F1 is hij allerminst. " Ik was er gewoon niet gelukkig. Het besluit om de F1 te verlaten is één van de beste beslissingen uit mijn leven geweest. Het was twee jaar ellende", laat hij aan GPupdate.net weten.

Recent kreeg Brendon Hartley na jaren van afwezigheid in de F1 nog een nieuwe kans. Frijns put er weinig hoop uit. " Iedereen heeft het beeld van Formule 1 dat dit het allerbeste is. Maar ik heb ook de andere kant van de racerij gezien en ook uitstekende contacten met andere coureurs. Als ik hun verhalen hoor vraag ik me af of ik daar wel echt moet zijn." " Daarnaast heb ik geen behoefte om in een Formule 1 auto te stappen waarmee ik achttiende of negentiende kan worden. Met een auto in de subtop, zoals Ocon had, dan heb je echt iets om voor te strijden. Een jaar Sauber, dat zie ik niet zitten."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'