Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Furieuze De Rooy dreigt teamgenoot blauw oog te slaan

Nee, Gerard de Rooy was niet happy na de derde etappe van de Dakar Rally. De Nederlander verloor veel tijd, mede doordat hij niet werd geholpen door zijn eigen teamgenoot, Federico Villagra.

Gerard de Rooy kwam vast te zitten op een duin en zag vanaf daar dat teamgenoot Federico Villagra niet stopte om hem te assisteren, tot ongenoegen van de tweevoudig Dakar-winnaar.

"Als Federico was gestopt, had me dat een uur gescheeld, maar tegen de afspraken om elkaar te helpen in, deed hij dat niet", aldus de De Rooy, die na afloop maar wat graag het gesprek aan ging met Villagra. "Als hij zegt dat hij me niet gezien heeft, dan heeft hij een blauw oog te pakken." Uiteindelijk wist De Rooy de etappe te voltooien met een achterstand van één uur en 28 minuten. In het algemeen klassement kijkt hij vanaf de zevende plaats tegen een soortgelijke achterstand aan ten opzichte van klassementsleider Eduard Nikolaev. Teamgenoot Ton van Genugten had net als De Rooy ingezet op een podium-plaats in het eindklassement van de Dakar Rally, maar zag het zicht daarop vertroebelen, nadat hij een uur verloor op woensdag. Een storing in de turbo was daar debet aan. "Die storing kregen we er niet uit, waardoor het heel lastig was om over de duinen heen te komen. We verloren veel tijd, waardoor het podium waarschijnlijk wel naar de klote is", aldus van Genugten in gesprek met Omroep Brabant .

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen