Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Furieuze Sainz staat perplex van zware straf en onthult opmerkelijke Ferrari-schade

Carlos Sainz mag de schlemiel van de donderdag in Las Vegas genoemd worden, al kan hij daar zelf helemaal niets aan doen. Hij snapt er helemaal niets meer van.

XPB 1253339 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was niet de donderdag van Carlos Sainz in Las Vegas. En daar kon hij helemaal niets aan doen. In VT1 zorgde een los putdeksel voor enorm veel schade aan zijn Ferrari. Tot overmaat van ramp moest de Spanjaard zelf de prijs betalen, omdat zijn team enkele onderdelen noodgedwongen moest vervangen. Hij krijgt tien plaatsen gridstraf voor de race op zaterdag (lokale tijd).

Na afloop van de donderdag is Sainz logischerwijs zeer pissig. "Wat er is gebeurd is een schoolvoorbeeld van hoe deze sport nog op zoveel manieren verbeterd kan worden", hekelt hij. "Dit had als overmacht gezien kunnen worden, zodat ik een straf kon ontlopen, maar men weet altijd een manier te vinden om het voor een individu nog erger te maken. In dit geval betaalde ik de prijs ervoor..."

Schade aan zijn stoeltje

In de paddock ging het gerucht rond dat er een gapend gat in de Ferrari zat, waardoor je het asfalt van bovenaf zo door de bolide heen kon zien! Ferrari wilde dit na navraag van deze website niet bevestigen, maar Sainz licht wel een tipje van de sluier op. De klap was zo hard, dat zelfs zijn stoeltje kapot is gegaan.

"Ik heb een flinke tik geïncasseerd, vooral mijn rug en nek kregen een klap te verwerken. Helaas waren mijn chassis, motor en batterij beschadigd na het incident. Zelfs mijn stoeltje was beschadigd!", zo onthult hij de grote schade aan zijn Ferrari-bolide. Gelukkig kwam hij zelf fysiek relatief ongeschonden uit de strijd.

Ondanks zijn onvrede kan er wel een complimentje vanaf. Voor zijn team van monteurs natuurlijk. "Ze hebben geweldig werk geleverd en de auto weer opgelapt, waardoor ik aan het begin van VT2 een compleet nieuwe bolide had waarmee ik toch aan de sessie kon deelnemen. Een heroïsche inspanning van mijn team!"

Sainz gaan we niet meer vrolijk zien

Sainz was in eerste instantie weer blij tijdens VT2, omdat de pace goed was. Toen hij uitstapte kreeg hij echter het nieuws te horen dat hij op zondag tien plekken gridstraf te pakken heeft. "Het voelde allemaal goed in VT2! We zijn dit weekend relatief competitief, want de lay-out van het circuit past goed bij ons."

"We lijken de banden snel aan de praat te krijgen over een enkele ronde. Dus ik was blij en optimistisch, maar toen de sessie klaar was kreeg ik van mijn team te horen dat ik tien plaatsen straf heb voor iets wat niet mijn fout of de fout van het team was. Dit heeft mijn mindset compleet veranderd en nu kijk ik heel anders naar dit weekend. Je kan zien hoe teleurgesteld ik ben en hoe perplex ik sta. Je gaat me dit weekend niet meer vrolijk zien."

Ook interessant:

FIA en F1 negeren teams en lappen eigen regels aan hun laars in Las Vegas

De regels gelden voor iedereen, ook voor Carlos Sainz, die buiten zijn schuld om tien plekken gridstraf heeft gekregen na het fiasco in Las Vegas. Maar voor F1 en de FIA moest en zou de tweede vrije training, tegen de regels in, doorgaan. Onze man ter plekke, Aaron Deckers, legt het in de onderstaande video uit.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"