Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Günther Steiner: 'Tweede Amerikaanse GP is goed voor de Formule 1''

De kans wordt steeds groter dat er volgend jaar een tweede Grand Prix op Amerikaanse bodem aan de Formule 1 kalender wordt toegevoegd. Volgens Haas F1 teambaas Steiner is dat een goede zaak, niet alleen voor het enige Amerikaanse team maar ook voor de sport zelf.

"Ik denk dat het een goede zaak is als de GP van Miami erbij komt. Voor ons als Amerikaans team is het natuurlijk sowieso een goede ontwikkeling maar ook de concurrentie profiteert hiervan," aldus Steiner in gesprek met Speedweek. "Liberty Media investeert behoorlijk in de Amerikaanse markt omdat Amerika potentieel heeft. Dat is voor de gehele Formule 1 goed, niet alleen voor Haas F1. Wij hopen dan ook dat deze tweede Amerikaanse Grand Prix er komt." Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de GP van Miami definitief wordt bevestigd en met ingang van 2019 wordt verreden.

Dat betekent dan dat de Formule 1 kalender voor 2019 uit 22 races bestaat, ééntje meer dan in dit jaar. Volgens Steiner is dit geen probleem maar moet Liberty Media wel oppassen dat de fans niet verzadigd raken. "Logistiek gezien zijn 22 races geen probleem maar we moeten wel oppassen dat het niet teveel gaat worden. Ik weet niet precies wat de plannen van Liberty Media zijn. Misschien dat er een circuit afvalt waardoor we weer 21 races hebben. In de loop van dit jaar horen we vanzelf wel wat er gaat gebeuren, of we inderdaad drie races in drie weken tijd gaan hebben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"