Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gaat Hamilton de historische McLaren MP4/8 van Ayrton Senna kopen?

Binnenkort gaat de McLaren MP4/8 van Ayrton Senna uit 1993 onder de hamer. De wagen, waarmee Senna meerdere wedstrijden won en tweede werd in het kampioenschap, is erg in trek volgens veilinghuis Bonhams.

Op 25 mei, twee dagen voor de Grand Prix van Monaco, gaat de historische bolide onder de hamer. In Monaco zal het beroemde veilinghuis Bonhams de bolide veilen en volgens het hoofd van de motorsport afdeling Mark Osborne is de wagen zeer in trek. Zo is er volgens Osborne een 'zeer bekend en rijk iemand' geïnteresseerd in de wagen, die waarschijnlijk voor een bedrag van zo'n €6 miljoen de deur uit zal gaan. Hoewel Osborne geen namen mag noemen, is de kans aanwezig dat de persoon in kwestie Lewis Hamilton is. Hamilton heeft er nooit een geheim van gemaakt een zeer groot fan van Senna te zijn en een prijskaartje van €6 miljoen is goed te betalen voor Hamilton.

Naast de 'zeer bekende' persoon zijn er nog zeker twee gegadigden volgens Osborne. Het is goed mogelijk dat één van die andere gegadigden ex-McLaren baas Ron Dennis is, die in 1993 nog samen met Senna werkte. Osborne voegde er nog wel aan toe dat de 'zeer bekende persoon' de auto wel graag 'van tevoren wilde zien en de motor wilde horen lopen'. Daardoor lijkt het erop dat het meer een zeer gepassioneerde fan is dan Lewis Hamilton of Ron Dennis. Het is dus nog even afwachten, 25 mei weten we meer.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"