Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gaat McLaren na 'wonderupdate' de strijd met de topteams aan?

McLaren liet in Silverstone zien dat het nog altijd over een winnaarsmentaliteit beschikt. Met dank aan flinke verbeteringen aan de MCL60 streed het team mee om pole position en vocht het om podiumplaatsen. Kan de Britse renstal in Hongarije meedoen om de overwinning? Oscar Piastri heeft goede hoop: "Boedapest is dé grote test voor ons."

McLaren introduceerde in Oostenrijk een verbeterde variant van de MCL60, welke Lando Norris direct ter beschikking kreeg. Oscar Piastri moest een weekje wachten, maar kreeg in Groot-Brittannië tevens de vernieuwde McLaren in handen. Waar het Britse team het eerder dit seizoen nog lastig had om puntjes bij elkaar te sprokkelen, mengden Oscar Piastri en Lando Norris zich in Silverstone in de (sub)top. Het tweetal hoopt op de Hungaroring de stijgende lijn door te kunnen zetten. "Boedapest zal een grote test zijn of we overal snel zijn, maar we hebben hoe dan ook een stap in de goede richting gezet. Zonder de upgrades zouden we (in Silverstone, red.) niet hebben kunnen concurreren met Red Bull, Mercedes en Ferrari. Ons team heeft wonderen verricht", beschrijft Piastri in een interview op de website van McLaren.

Silverstone maakt naar meer

Piastri zit op een roze wolk wat betreft de upgrades. "Het was fijn om weer vooraan te rijden. Het maakt alles net een beetje makkelijker, want je hebt minder mensen om je zorgen over te maken. Eenmaal uit de eerste ronde, midden in de chaos, is het een veel fijnere plek om te zijn, vechtend voor trofeeën.” Na veel tijd op de simulator te hebben doorgebracht met het oefenen van de Hungaroring in de bijgewerkte MCL60, heeft de Australiër een redelijk idee waar hij aan toe is in Hongarije. Echter is het nog te bezien hoe de simulatieresultaten zich vertalen naar de prestaties op het echte circuit. "Het is altijd gissen waar we komen te staan, maar we voelen dat we de strijd aan zouden moeten kunnen gaan met Ferrari, Mercedes en Aston Martin", stelt Piastri. De McLaren-coureur denkt dat zijn team het middenveld achter zich heeft gelaten en zich in de (sub)top bevindt. "Maar anderzijds zagen we op Silverstone dat ook andere teams zich verbeteren en écht snel kunnen zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Williams. Zij zagen er gedurende de laatste raceweekenden zeer sterk uit."

Hongarije wordt lastiger

Al met al gaat Piastri met een goed gevoel naar Centraal Europa. "We verwachten dat Hongarije voor ons wat lastiger wordt dan Silverstone, aangezien er veel meer langzame bochten zijn die minder goed bij onze auto passen. We zullen zien hoe het gaat, maar als we een goed weekend hebben in Boedapest en de auto presteert goed, dan denk ik dat we met vertrouwen naar de meeste races kunnen gaan en behoorlijk sterk kunnen zijn", aldus de rookie.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"