Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gaat Red Bull verrassen met een spectaculaire testlivery?

Het zou niet voor het eerst zijn als Red Bull op donderdagochtend verrast met een bijzondere livery tijdens de Formule 1-testdagen. Door de jaren heen deden ze dat namelijk al vaker.

De afgelopen maand zagen we F1-bolide na F1-bolide onthuld worden. De ene livery was mooier dan de andere, maar bij Red Bull zagen we eigenlijk nog helemaal niets nieuws. De livery bleef hetzelfde en de 'RB19' die werd getoond was eigenlijk gewoon de RB18 van vorig jaar. De afgelopen jaren zagen we het niet vaak, maar in het verleden durfden Red Bull en andere F1-teams wel eens met een speciale livery aan de start van de testdagen te verschijnen. Gaat dat dit jaar weer gebeuren?

2005: de RB1

Voorafgaand aan het eerste F1-seizoen van Red Bull in de sport liet men er bij het team uit Milton Keynes geen misverstand over bestaan: we zijn een energiedrankjesfabrikant. De RB1 zag er namelijk net uit als het welbekende Red Bull-blikje. Tijdens het seizoen keerde een 'normalere' livery terug.

2015: de RB11

In 2015 kwam Red Bull met een wel heel bijzondere livery opdagen tijdens de wintertest. In het Spaanse Jerez moest je goed kijken als je de RB11 wilde zien, want de auto van Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat was voorzien van een 'camouflage livery'. Natuurlijk werd de auto daar niet onzichtbaar door. In tegenstelling! De auto viel alleen maar op, maar de details waren wel lastig te spotten.

2018: RB14

In 2018 voelde Red Bull haar nieuwste RB14 aan de tand in een speciale livery. Op Silverstone toonde men de wagen in een 'Special Edition Livery' aan de wereld.

2019: RB15

Red Bull had de smaak te pakken en verraste een jaar later wederom toen men de RB15 in een bijzonder jasje stopte. Dat gebeurde echter tijdens een filmdag en niet tijdens de testdag. Men hoopte dat het zou betekenen dat Red Bull met een bijzondere livery kwam, maar aan het begin van de testdag kwam iedereen van een koude kermis thuis.

2023?

Dit jaar zagen we geen speciale livery tijdens de shakedown van Red Bull. Of wel? Foto's van de shakedown hebben we op wat zeer onduidelijke stiekem genomen foto's niet gezien. Red Bull presenteerde wel een speciale livery op een oude bolide tijdens de launch in New York, zoals hieronder is te zien. Zouden ze daar mee gaan verrassen?

Andere bijzondere liveries?

Natuurlijk zijn er ook andere teams die met bijzondere liveries aan de testdagen begonnen. Zo zagen we in 2007 Renault kortstondig even met een geel-donkerblauw in plaats van geel-blauwe livery rijden. Dat kwam omdat er een sponsordeal was afgelopen. In 2007

2007

2007 was tevens het debuutseizoen van Force India (tegenwoordig Aston Martin). De Indiase kleuren die we in de jaren 2007 - 2018 zagen, waren tijdens de eerste test echter nog niet aanwezig.

2020

Recent was het Renault dat besloot om haar geel-zwarte auto zwart-geel te maken. Het leverde mooie plaatjes op. In tegenstelling tot Mercedes vandaag de dag was het daadwerkelijk verf en geen carbon dat we zagen, maar tijdens de rest van het seizoen keerde de normaal gekleurde F1-bolide weer terug.

2022

Alfa Romeo had afgekeken bij de Red Bull van 2018, want toen vorig jaar de eerste F1-meters werden verreden met de gloednieuwe bolides, koos het team uit Zwitserland voor een camouflage livery. Ook tijdens de eerste testweek, die niet werd uitgezonden, reed men daar mee rond. Gaat een andere team dan Red Bull dan misschien kiezen voor een bijzondere livery? Wat hoop jij?

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje