Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Gasly bereikt eindelijk Q3: "We weten wat ik fout doe"

Voor de eerste keer in zijn dienstverband als rijder van Red Bull Racing wist Pierre Gasly het derde en laatste kwalificatiesegment te behalen. De 23-jarige Fransman stoof op het Shanghai International Circuit naar een 1.32,930, waarmee hij ruim acht tienden langzamer was dan teammaat Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dankzij die tijd mag Gasly morgen tijdens de Grand Prix van China als zesde vertrekken, een evenaring van zijn persoonlijk beste kwalificatieresultaat. Na de kwalificatie was Gasly, die in de eerste twee Grands Prix van het jaar tegenviel, gematigd optimistisch. De Fransman weet dat er nog veel moet gebeuren, wil hij teammaat Verstappen verslaan.

"Dit was het beste wat ik kon doen", laat Gasly ten overstaande van Sky Sports weten. "Het is een lastig weekend. Ik ben tevreden met de zesde plaats, maar ik ben nog niet tevreden over mijn rijstijl. Ik heb nog steeds moeite om de wagen onder controle te krijgen."

Gasly laat weten waar het 'm precies in zit: "Ik ben te ruig met het gasgeven. Ik heb een aanvallende, agressieve rijstijl en dat vloekt met de RB15. We weten inmiddels waaraan ik moet werken om dit probleem te verhelpen." De Fransman erkent een andere set-up te gebruiken dan Verstappen. "Ik moet iets meer vechten met de wagen, maar dat moet ik veranderen om alles uit deze bolide te persen."

Dat een toptalent als Verstappen dienst doet als zijn teamgenoot, werkt natuurlijk niet mee voor de publieke opinie. "In de Formule 1 kijk je direct naar één andere coureur en dat is je teamgenoot. Max is natuurlijk ontzettend snel en ik kan veel van hem leren. Ik ben nog steeds niet tevreden, maar het gaat vooruit. Alles kan gebeuren op deze baan en we blijven pushen!"

Gasly kwam in Australië op een teleurstellende elfde plaats over de meet, waar collega Verstappen derde werd. In Bahrein scoorde de Fransman zijn eerste WK-punten voor Red Bull met een achtste plek. Verstappen werd in de woestijnstaat vierde.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China

Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'