Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Beschouwden kwalificatie als een extra training"

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly wist dat hij op de grid teruggezet zou worden en daarom zat zijn kwalificatie er na Q1 al op. De Brits-Italiaanse outfit beschouwde de kwalificatie dan ook als een veredelde training.

Desondanks geeft Pierre Gasly in gesprek met Ziggo Sport aan dat hij wel volle bak is gegaan in Q1, omdat ze de kwalificatie altijd serieus nemen: "We zagen de kwalificatie als een training, maar namen het alsnog serieus. Het is immers altijd goed om met de auto te rijden in kwalificatiemodus en met weinig brandstof aan boord te proberen om het maximale uit de auto te halen."

"Ik ben dit weekend erg blij met de verbeteringen die we hebben doorgevoerd op onze auto. Vorige race in Singapore hadden we het erg moeilijk, maar dit weekend voelt de auto zeer goed aan. Het is daarom extra jammer dat we morgen van achteren moeten starten", vervolgt Gasly. Het raceplan voor morgen is duidelijk voor de Fransman, die volgend jaar de stap maakt naar het team dat eveneens van achteren naar voren moet rijden: "Ons plan is om naar voren te komen, maar je kan natuurlijk bijna geen slechtere uitgangspositie hebben dan de negentiende plaats van mij. Voor ons staan de Red Bull’s die ongetwijfeld erg snel zullen zijn. Ik hoop dat we wat auto’s in kunnen halen en mooie gevechten krijgen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"