© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Beschouwden kwalificatie als een extra training"

30 sep. 2018 07:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Toro Rosso-coureur Pierre Gasly wist dat hij op de grid teruggezet zou worden en daarom zat zijn kwalificatie er na Q1 al op. De Brits-Italiaanse outfit beschouwde de kwalificatie dan ook als een veredelde training.

Desondanks geeft Pierre Gasly in gesprek met Ziggo Sport aan dat hij wel volle bak is gegaan in Q1, omdat ze de kwalificatie altijd serieus nemen: "We zagen de kwalificatie als een training, maar namen het alsnog serieus. Het is immers altijd goed om met de auto te rijden in kwalificatiemodus en met weinig brandstof aan boord te proberen om het maximale uit de auto te halen."

"Ik ben dit weekend erg blij met de verbeteringen die we hebben doorgevoerd op onze auto. Vorige race in Singapore hadden we het erg moeilijk, maar dit weekend voelt de auto zeer goed aan. Het is daarom extra jammer dat we morgen van achteren moeten starten", vervolgt Gasly.

Het raceplan voor morgen is duidelijk voor de Fransman, die volgend jaar de stap maakt naar het team dat eveneens van achteren naar voren moet rijden: "Ons plan is om naar voren te komen, maar je kan natuurlijk bijna geen slechtere uitgangspositie hebben dan de negentiende plaats van mij. Voor ons staan de Red Bull’s die ongetwijfeld erg snel zullen zijn. Ik hoop dat we wat auto’s in kunnen halen en mooie gevechten krijgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen