Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly diep onder de indruk van Verstappen: "Hoop weer tegen hem te kunnen racen"

Pierre Gasly kent Max Verstappen al van voor de Formule 1 en zag eerst vooral een ruwe en agressiever coureur. Maar nu is de regerend kampioen volgens de Fransman een van de beste coureurs die er is.

Verstappen Gasly
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly en Max Verstappen racen inmiddels al zo'n 15 jaar tegen elkaar. De voormalige teamgenoot van Verstappen bij Red Bull zag al direct de potentie van de Nederlander en genoot enorm van de gevechten die hij met hem had voordat ze samen in de koningsklasse van de autosport reden.

"Het is altijd intens geweest om tegen hem te racen. Dat is waar ik altijd van heb gehouden, de gevechten die we in het verleden hebben gehad, de grens opzoeken bij het racen", blikt Gasly terug in een interview met The Express.

"Hij is duidelijk extreem getalenteerd en uitmuntend. Ik denk dat de ervaring en de combinatie met wat hij met Red Bull Racing heeft opgebouwd gewoon een ongelooflijk efficiënt pakket is."

Gasly hoopt ooit weer te kunnen strijden met Verstappen

Gasly zag Verstappen in positieve zin veranderen sinds dat de wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport zit. In het begin van zijn F1-carrière stond de Nederlander bekend om voor niets en niemand terug te deinzen, maar nu rijdt hij wat beheerster, legt Gasly uit.

"Hij was waarschijnlijk een beetje ruw toen hij in de F1 kwam. Hij was erg agressief en maakte een paar fouten in het begin, ook al was hij altijd super competitief. Maar ik denk dat hij de laatste jaren zijn potentieel volledig heeft bewezen."

De Fransman ziet Verstappen nu als één van de beste coureurs van de grid en hoopt ooit opnieuw tegen de wereldkampioen te mogen strijden.

"Hij maakt nauwelijks fouten, levert weekend na weekend uitmuntend werk af en presteert op het maximale van het materiaal dat Red Bull hem geeft. Het is erg indrukwekkend en zoals ik al zei, het is altijd vermakelijk om tegen hem te racen. Ik hoop in de toekomst nog een paar echt goede en intense gevechten met hem te hebben."

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken