© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly en Toro Rosso genekt door probleem met Honda-motor

06 jul. 2018 18:53 René Oudman 0 reacties
Vooralsnog mag Honda er lustig op los experimenteren - zolang er volgend jaar met Red Bull Racing maar wordt gescoord. Als partner van Toro Rosso proberen de Japanners dit seizoen stappen te zetten, wat af en toe gepaard gaat met vallen en opstaan.

Vrijdagmiddag viel Toro Rosso-rijder Pierre Gasly namelijk kort na het halverwegepunt stil, om niet meer terug te keren op de baan. De reden: een weigerende Honda-motor. De Fransman kwam desondanks tot een dertiende tijd, waarmee hij een stuk rapper was dan teamgenoot Brendon Hartley.

"In de ochtendsessie hebben we ons toegespitst op de aerodynamica, want we hebben een nieuw pakket meegebracht naar Silverstone. Hopelijk heb ik het team een goede sloot data aangeleverd", blikt Gasly terug op de momenten waarop zijn STR13 nog prima functioneerde. "’s Middags heb ik de wagen helaas langs de kant moeten parkeren, dit vanwege een probleem met de motor. Het gaat waarschijnlijk lastig worden voor ons. Ik voel me niet geheel op mijn gemak in de wagen en dus hebben we morgen (zaterdag) nog veel werk te verrichten."

Het plaatsen van een nieuw motoronderdeel zou voor Gasly funest zijn: de Fransman heeft het maximaal toegestane aantal bij vrijwel elk component al overschreden en iedere keer dat hij een nieuw onderdeel laat installeren, krijgt de jongeling een gridstraf voor zijn kiezen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen