Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly en Verstappen stemden nieuwe helmontwerpen onderling af

Zowel Pierre Gasly als Max Verstappen rijdt in het komende Formule 1-seizoen met een nieuw helmontwerp. Waar de Fransman een oud design licht opgepimpt heeft, daar heeft de Nederlander gekozen voor een compleet nieuwe kleurstelling.

Om te voorkomen dat het tweetal met gelijkende ontwerpen op de circuits verscheen, hebben ze voor het doorgeven van hun nieuwe kleurschema onderling contact gehad.

Dit verklaart het tweetal in de nieuwe Red Bull-podcast Talking Bull. "We hebben voor we ons definitieve ontwerp bekend maakten, wel even contact gehad", spreekt Gasly. "We wilden zeker weten dat de helmdesigns niet teveel overeenkomsten zouden vertonen", verklaart zijn teammaat Verstappen. "Ik weet nog goed dat toen ik net debuteerde bij Red Bull Racing, Daniel Ricciardo en ik lastig te onderscheiden waren als we eenmaal in de wagen zatten", vertelt de Nederlander. "We maakten beiden gebruik van een blauwe bovenkant en zodoende leek het veel op elkaar." Gasly vult aan: "We hebben natuurlijk een groot Red Bull-logo op de helm, dus de primaire kleur is erg belangrijk." In 2019 rijdt Gasly met een rode helm waarop de Red Bull-logo's op een matblauwe achtergrond zichtbaar zijn, Verstappen heeft gekozen voor een witte basiskleur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'