Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly gelooft in wonderen en sluit Alpine-podium niet uit

Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly zien we dit seizoen tot nu toe vooral in het achterveld, ver in het achterveld. Toch blijft Gasly optimistisch over wat er dit seizoen mogelijk is. Wonderen bestaan, volgens de Fransman.

Gasly Saudi Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor iedereen die denkt dat het vanaf nu alleen maar beter zal gaan met Alpine, Pierre Gasly helpt ze meteen uit die droom. "Ik denk het niet. We hebben tot nu toe op twee verschillende circuits gereden en de problemen waren vergelijkbaar", zegt Gasly tegen de media, waaronder RacingNews365 aan de vooravond van de GP van Australië.

"Het kan natuurlijk enkele procenten verschillen, maar op basis van de achterstand die we hebben qua tijd per raceronde, verwachten we niet dat onze positie ineens ingrijpend zal veranderen. De auto in Australië was dezelfde als tijdens de eerste twee races."

In de eerste twee races noteerde Esteban Ocon een P17 en een P13, terwijl Gasly niet verder kwam dan P18 in Bahrein en in Saoedi-Arabië al na een ronde uitviel met problemen aan de auto. Alpine heeft de wagen in de winter niet zo kunnen prepareren dat de twee Franse coureurs in staat zijn om mee te strijden voor de punten, laat staan een podiumplek. Vorig jaar reden Ocon (GP Monaco) en Gasly (GP Zandvoort) nog naar het podium met hun Alpine.

Beide coureurs wonnen in het verleden ook al een GP, met een kleiner team. Ocon met Alpine in Hongarije 2021 en Gasly met AlphaTauri in 2020 tijdens de GP van Italië op Monza. Wonderen bestaan dus. En zo ziet Gasly het ook, die de moed nooit zal opgeven. "Ik ben en blijf een sportman en ik heb nog 22 races en 6 sprintraces. In de Formule 1 is dus alles mogelijk", zegt Gasly die gelooft dat een podiumplek dit jaar nog mogelijk is, ondanks de zeer belabberde start.

"We zullen onze kansen krijgen, of het nu voor de top tien of top vijf of het podium is. Ik weet niet wat het gaat worden, maar één ding is zeker. Ik zal elke keer vechten om er het beste uit te halen. Dat hebben we ook in het verleden gezien, ik heb het al een aantal keren voor elkaar gekregen. Soms gebeuren er wonderen in de Formule 1 en dat is ook waarom we van deze sport houden. Soms is het onvoorspelbaar en op die momenten heb ik me altijd goed laten zien. Ik blijf het zo hard mogelijk proberen, ook dit seizoen."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"