Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Geweldig om met Verstappen en Newey te werken"

Pierre Gasly begint aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Binnen Red Bull treft hij echter veel ervaren mensen, waaraan hij zich kan optrekken. Max Verstappen en Adrian Newey zijn er twee van.

Ruim twintig races staan er achter de naam van Pierre Gasly. De jonge Fransman is nog een onbeschreven blaadje, maar prijst zichzelf gelukkig met ervaren topmensen in zijn omgeving. Teamgenoot Max Verstappen, pas 21 jaar, begint al aan zijn vijfde seizoen in de F1 en Adrian Newey loopt al ruim dertig jaar mee.

Gasly is blij met deze sterkhouders binnen het Red Bull team. "Voor mij is het pas mijn tweede jaar in de Formule 1. Om dan samen te werken met mensen als Adrian en Max, die veel meer ervaring hebben, daar leer ik veel van", laat hij in gesprek met onder meer RacingNews365 weten. "Adrian is een geweldige persoonlijkheid en engineer. Ik stel hem veel vragen als ik hem zie probeer mijn kennis op technisch vlak te vergroten." Red Bull verlangt van Gasly niet direct dezelfde prestatie als van Verstappen. De Fransman krijgt de tijd om te groeien en wil zichzelf dit seizoen ontdekken. "Als coureur wil ik mezelf dit seizoen verder ontwikkelen en het maximale eruit halen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"