© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: Honda fijne motor, maar mist nog vermogen'

02 aug. 2018 08:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Toro Rosso-coureur Pierre Gasly is erg te spreken over de rijeigenschappen van de Honda-motor. Belangrijk blijft nog wel dat de Japanners een flinke stap zetten qua vermogen.

In Hongarije kwalificeerde Gasly zich als zesde in de regen, een positie die hij in de race vast wist te houden. Een keurige prestatie en een opsteker voor Toro Rosso-Honda.

"Het is veelbelovend, maar we wisten natuurlijk dat op de Hungaroring vermogen een minder grote rol speelt", blikt Gasly terug. "De Honda-motor presteerde uitstekend tijdens de regen en de bestuurbaarheid van de auto was geweldig. De acceleratie uit bochten en de koppel van de motoren waren uitstekend. Dat helpt je zeker in de regen en Honda heeft dat goed onder controle."

De achilleshiel van Honda blijft het gebrek aan motorvermogen. De Japanners komen nog meer dan 75 PK tekort ten opzichte van de toppers. Gasly ziet een uitdaging voor de motorleverancier.

"Het is publiek geheim op welk vlak Honda zich de komende maanden moet verbeteren. Het vermogen van de motor moet omhoog."

De Fransman denkt dat Honda een vertrouwensboost heeft gekregen door het mooie resultaat op de Hungaroring. "Het geeft een boost en zo gaan we met vertrouwen de zomervakantie in. Ik hoop dat we in de tweede seizoenshelft nog beter kunnen presteren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen