Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Honda heeft goede stappen gezet, maar is er nog niet"

Vorig jaar reed hij met een Honda-motor, dit jaar rijdt hij met een Honda-motor en ook volgend jaar moet Pierre Gasly het doen met een krachtbron van de Japanners. De Fransman ziet dat Honda behoorlijke stappen zet in de Formule 1 en dat stemt hem optimistisch voor wat betreft het volgende seizoen.

In 2019 mag Gasly zijn opwachting maken voor Red Bull Racing, waar hij als vervanger van de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo aan de zijde van Max Verstappen verschijnt. Red Bull Racing neemt na dit jaar afscheid van motorbouwer Renault, om een samenwerking met Honda aan te gaan.

Vanaf zijn tijd in de Super Formula werkt Gasly al samen met Honda en de Fransman weet als geen ander hoe nijverig de Japanners zijn. "Het ziet er veelbelovend uit", spreekt Gasly tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Mexico als hem wordt gevraagd naar de combinatie waarvoor hij volgend jaar mag rijden. "Honda werkt onzettend hard, ze zijn vastbesloten en het loopt over van de inzet." Gasly geeft toe dat Honda in de Formule 1 tot dusver geen bijzonder prettig verblijf heeft gehad. Vooral in de seizoenen 2015-'17 zat de motorenbouwer als partner van McLaren in de hoek waar de klappen vielen. "In de afgelopen weken heeft Honda goede stappen gezet", wijst Gasly op de introductie van de Spec-3 motor. "Volgend jaar kan het alleen maar beter worden." De 22-jarige toekomstig teammaat van Verstappen probeert de gemoederen nog wel een beetje rustig te houden. "Vergeet niet dat Honda van ver komt. Ze hebben dus nog wel even de tijd nodig. Het is lastig om op het niveau van Mercedes en Ferrari te komen, maar wij geloven er in dat het Honda kan lukken. Ik ben erg benieuwd waar we staan, volgend jaar."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'