Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Ik doe alleen mee om wereldkampioen F1 te worden"

Pierre Gasly heeft zijn laatste race voor Toro Rosso gereden en komt dit jaar uit voor Red Bull Racing. Naast Max Verstappen heeft de Fransman maar één doel: wereldkampioen worden.

"Ik heb maar één absoluut doel voor ogen", vertelt Gasly stellig tegenover zijn eigen werkgever, Red Bull Racing. '"Ik werk alleen zo hard om ooit wereldkampioen Formule 1 te worden."

Voor minder dan overwinningen wil Gasly niet meedoen op het hoogste internationale autosportpodium: "Elke keer dat ik in de auto stap wil ik winnen en vooral de beste zijn. Daar haal ik mijn motivatie en vastberadenheid uit." De stap naar Red Bull Racing moet de laatste stap zijn op weg naar die wereldtitel Formule 1, waar de de stap naar Toro Rosso in 2017 de op één na laatste was. Hij haalt zijn eerste race voor het Italiaanse team en herinnering en stipt aan dat hij zelden relaxter was gedurende een raceweekend. "Ik was eindelijk waar ik wilde zijn. Ik wilde al die tijd alleen maar een kans in de Formule 1 en nu zat ik daar. Daar in Maleisië voelde ik minder druk dan ooit, ik wist dat mijn tijd was gekomen en dat ik er klaar voor was. Het zou uiteindelijk een geweldig weekend worden."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'