Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Ik heb altijd moeten knokken voor iedere centimeter"

Het succes kwam Pierre Gasly niet bepaald aanwaaien in zijn autosportcarrière. De Fransman moest het stellen zonder grote sponsoren, waardoor zijn ouders een belangrijk rol speelden in het mogelijk maken van zijn carrière.

In gesprek met Racingnews365 is Gasly open over de moeizame wacht naar de top van de autosport. De Fransman heeft altijd moeten knokken voor en is zijn ouders zeer dankbaar. “Ik heb altijd moeten knokken, voor elke centimeter en voor elke kans. Ik had niet het geld om het beste materiaal te kopen. Misschien dat ik daardoor wel extra getergd was", kijkt de toekomstig teammaat van Verstappen terug op de roerige eerste jaren van dit decennium.

“Mijn ouders hadden het financieel ontzettend lastig en dat was voor mij, als jonge jongen, bijzonder moeilijk om te zien. Natuurlijk wilde ik mijn droom om Formule 1-coureur te worden waarmaken, maar daarnaast moest ik dit ook bereiken om de mensen die mij altijd gesteund hebben, te bedanken. Waar anderen 100 procent gaven, gaf ik 120 procent.” Het financiële nadeel had volgens Gasly ook een voordeel: het maakte hem mentaal sterker dan veel van zijn concurrenten. “Je kan altijd meer uit jezelf halen dan dat je voor mogelijk houdt. Door het verhaal uit mijn verleden weet ik dat opgeven nooit een optie is. Ik zal altijd blijven strijden, zelfs als mensen mijn kansen op miniem schatten. Ik doe alles om mijn dromen uit te laten komen." Uiteindelijk is het met de carrière van de jonge Fransman wel goed gekomen. In 2016 veroverde hij de GP2-titel en in 2017 maakte Gasly in de slotfase van het seizoen zijn Formule 1-debuut, om ruim een jaar later gepromoveerd te worden naar Red Bull. Daar vormt hij samen met Max Verstappen in 2019 het rijdersduo. Met medewerking van René Oudman

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'