Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly in extase na een opnieuw ijzersterke kwalificatie

Het is bijna normaal aan het worden dat Pierre Gasly in zijn AlphaTauri direct achter de Mercedes- en Red Bull-coureur staat op de grid. Ook op zaterdag is dat tijdens de sprintkwalificatie weer het geval.

Terwijl Lewis Hamilton, Max Verstappen, Valtteri Bottas en Sergio Perez vochten om de top vier posities, was daarachter Pierre Gasly weer ijzersterk. Net als tijdens de race in Mexico bevond de Fransman zich tijdens de kwalificatie in Brazilië tussen de toppers en de Ferrari-coureurs in. Met een prachtige 1.08,777 snelde Gasly in Q3 namelijk naar de vijfde tijd, waardoor hij op zaterdag plaats mag nemen op de derde startrij. Zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda, was hij wederom ruimschoots te snel af. De Japanner kwam niet verder dan P13. De Fransman was na afloop door het dolle heen. "Ik ben heel, heel blij. De eerste training was lastig voor mij en ook in de kwalificatie worstelde ik een beetje. Elke keer dat ik echter weer opnieuw de baan op ging, wist ik weer wat meer tijd te vinden. We speelden met alle aspecten van de auto en vonden elke keer weer kleine verbeteringen."

Gasly perst er een geweldige ronde uit

Wat volgde was volgens Gasly een 'ongelooflijke' ronde. "Het was echt een incredible ronde in Q3, dus daar ben ik heel blij mee. Het is echt geweldig we achter Red Bull en Mercedes kunnen kwalificeren. Het is een zeer belangrijk moment in het kampioenschap en het team heeft het fantastisch gedaan. "Het was natuurlijk nog maar de vrijdag en we hebben nog twee dagen te gaan, dus het wordt heel intens. We hebben ons in ieder geval al verzekerd van de best mogelijke uitgangspositie."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi