© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Inzet nieuwste Honda-motor onzeker"

18 okt. 2018 14:45 Jan van der Burgt 1 reacties
De nieuwe Spec 3-motor die Honda in Rusland voor Toro Rosso introduceerde bleek snel, maar stelt het team ook nog voor de nodige vraagtekens. Met weet nog niet of het de motor vaker gaat gebruiken.

De upgrade die Honda in Rusland introduceerde zorgde ervoor dat Pierre Gasly en Brendon Hartley in Japan door wisten te dringen tot Q3. In de race raakte Toro Rosso echter achterop, waardoor het team nog niet zeker weet of en wanneer het de laatste specificatie van de Honda-motor wil gebruiken.

"We hadden inderdaad een goede kwalificatie, maar we hebben niet alles uit de race weten te halen. Ik weet dan ook niet welke motor we in Austin en de races daarna gaan gebruiken", zo legt Gasly uit.

De laatste versie van de Honda-krachtbron levert meer pk's, maar heeft ook nog wel wat geheimen voor Toro Rosso: "We leren nog steeds bij over de werking ervan. Honda heeft die upgrade vrij vroeg geïntroduceerd en in een ideale wereld hadden ze er meer kilometers mee gedraaid op de testbank. Ik denk echter dat het alsnog een goede motor is, waar dus nog meer uit te halen valt."

Prestatiegewijs is het aanspreken van nieuwe motoren dus een abc-tje, maar er kleeft een enorm nadeel aan: "De nieuwe spec 3-motor biedt ons natuurlijk meer kans op punten, maar het installeren van een hagelnieuwe motor zal weer gepaard gaan met extra gridstraffen. Dat gegeven maakt mede dat we er nog niet helemaal uit zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen