Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly: "Je hebt hier geen seconde de tijd om op adem te komen"

Pierre Gasly reist met vertrouwen af naar het stratencircuit in Singapore. De Fransman kwam in het verleden uitstekend uit de verf op stratencircuits en hoopt deze lijn door te trekken.

Gasly Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gasly werd bij de vorige Grand Prix, in Italië, slachtoffer van de onbesuisde actie van Lance Stroll, waardoor hij veel posities verloor, om uiteindelijk als elfde de meet te passeren. Desondanks ziet hij genoeg positieve aspecten aan zijn tweede GP-weekend voor Toro Rosso: "Ondanks dat het eindresultaat niet was waar we op hoopten, kunnen we toch positief terugkijken op ons weekend in Monza. We waren erg sterk op de vrijdag en onze racepace was ook erg goed."

"Dit geeft ons aanknopingspunten om met een positieve mindset af te reizen naar Singapore, waar ons een totaal ander circuit wacht. We rijden er met een maximale downforce configuratie, op een stratencircuit dat gelijkenissen vertoont met Monaco, maar dan met enkele langere rechte stukken. Het team van Toro Rosso presteerde hier in het verleden ook vaak goed."

De coureur is nog bezig om zijn ritme te vinden in de voor hem nieuwe STR14, nadat hij in de zomerstop terug werd gezet vanuit Red Bull naar het zusterteam: "Voor mij wordt dit het derde weekend in de auto en in Monza voelde ik mezelf al meer comfortabel in de STR14. We hebben daar een stap voorwaarts gezet in de samenwerking tussen mij en de engineers."

Gasly geniet van het racen op Singapore en toonde in het verleden op Monaco aan dat stratencircuits hem goed liggen, met een vijfde plaats als beste resultaat. Over het Marina Bay Street Circuit is hij lovend: "De bochten volgen elkaar snel op, waardoor je geen moment hebt om op adem te komen, maar ik geniet daarvan. Ik hou van technische banen, waarin je in een ritme moet komen. Tijdens de race is het zeer belangrijk om gefocust te blijven, onder extreme condities. Het is de moeilijkste race van het seizoen, maar ook de meest uitdagende."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken