Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly komt weg met reprimande na akkefietje met Hamilton

Het was dat Lewis Hamilton razendsnel kon handelen, anders was de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan mogelijk ontsierd geweest door een gigantische crash. Pierre Gasly reed langzaam door de laatste chicane voor start/finish en de Britse kampioenschapsleider kon hem ternauwernood ontwijken.

Kort na de eerste vrije training werden zowel Gasly als Hamilton ontboden bij de wedstrijdleiding om hun kijk op het incident te onderbouwen.

De wedstrijdleiding besloot Gasly een reprimande op te leggen. De Fransman komt zodoende zonder erg weg, aangezien er geen verdere straffen zijn uitgedeeld. Voor Gasly, die in 2019 naast Max Verstappen mag aansluiten bij Red Bull Racing, betekent het zijn tweede reprimande van het seizoen. Zijn eerste ontving hij na de Franse Grand Prix, waar de Toro Rosso-coureur in de openingsronde onzacht in aanraking kwam met landgenoot Esteban Ocon. Gasly is een gewaarschuwd mens: bij een derde reprimande wordt de coureur in kwestie tien plaatsen teruggezet op de startopstelling.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden