© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly, Kvyat en Hartley strijden om stoeltjes bij Toro Rosso

22 okt. 2017 09:00 Rik Alkema 0 reacties
Red Bull heeft nog geen beslissing gemaakt over wie er voor het Formule 1-team van Toro Rosso zullen rijden volgend seizoen. Volgens dr. Helmut Marko gaan Pierre Gasly, Daniil Kvyat en Brendon Hartley uitvechten wie er uitkomen voor het team volgend jaar.

Drie coureurs strijden om twee stoeltjes

Momenteel is Red Bull het drietal aan het evalueren. Vooral Brendon Hartley is hierin een opvallende naam, aangezien de Nieuw-Zeelander nog geen wedstrijd heeft gereden voor het team.

Dat zal Hartley namelijk dit weekend in Amerika gaan doen, als vervanger van Pierre Gasly. Toch is de 27-jarige Hartley een kandidaat voor een stoeltje, aangezien Red Bull verder geen (super)talenten klaar heeft staan.

"We gaan kijken naar de prestaties van Hartley, Gasly en Kvyat. Daarna zullen we een beslissing nemen over wie er rijdt voor Toro Rosso volgend seizoen", zei Marko tegenover de aanwezige pers in Amerika.

Dat Brendon Hartley nu in beeld is als toekomstig Toro Rosso-coureur komt volgens Marko ook omdat er geen talenten in de rij staan momenteel.

"We hebben niet veel coureurs met een superlicentie. We hebben altijd contact gehouden met Brendon, aangezien hij vroeger ook voor Red Bull heeft gereden. Dat is een van de redenen waarom hij nu in beeld is als kandidaat", legt Marko uit.

"We hebben ook aan Sebastian Buemi gedacht, maar hij heeft een contract met Dams in de Fomule E, waardoor het niet mogelijk was om hem in te lijven voor de GP van Amerika", besluit Marko.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen