© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly: "Lastig verhaal om teleurstellende plaats Toro Rosso te verbeteren"

23 nov. 2018 14:30 René Oudman 1 reacties
Ook al liet Pierre Gasly dit jaar voor werkgever Toro Rosso een aantal sterke resultaten noteren, de toekomstig teamgenoot van Max Verstappen heeft de stal niet kunnen behoeden voor een plekje bij de laatste twee in het kampioenschap voor de constructeurs. Goed, Sauber is theoretisch nog te achterhalen, maar het verschil van negen WK-punten lijkt in praktijk nagenoeg onoverbrugbaar.

Gasly werd vierde in Bahrein en scoorde een zesde plaats in Hongarije, maar viste op veel locaties ook precies net naast een puntenfinish. Doordat de Saubers in de laatste weken sterk voor de dag komen, heeft Toro Rosso een puntenachterstand opgelopen die ze enkel middels het scoren van een ruime, dubbele puntenfinish kan inlopen.

"Niets is onmogelijk in de Formule 1", roept Gasly optimistisch tijdens zijn perspraatje, waarbij ook Racingnews365 aanwezig was. "Dat bleek gisteren immers wel weer, toen Robert Kubica werd gepresenteerd bij Williams. Een geweldige comeback, het is ook voor mij een les geweest om te zien dat hij daarvan terug kon komen. Hetzelfde geldt voor het kampioenschap, tot het niet meer mogelijk is blijven we vechten."

"Sauber is super competitief geweest in de laatste races, ze zijn misschien wel het vierde team op dit moment. Het wordt erg zwaar, maar misschien kunnen we ons daar beter niet mee bezighouden. We kunnen beter kijken naar onze eigen prestaties. Ik moet echter toegeven dat het een teleurstelling voor het team zou zijn om als negende te eindigen in het constructeurskampioenschap. We wisten dat het lastig zou worden voorafgaand aan het seizoen, we kregen immers een nieuwe motorleverancier, maar we wilden eigenlijk geen doelstelling hebben. Toch voelt het als een pleister op de wond dat het middenveld wel heel dicht op elkaar zit."

Gasly scoorde voor Toro Rosso het leeuwendeel van de punten. De Fransman kwam in twintig Grands Prix tot 29 stuks, waar teammaat Brendon Hartleys teller nog slechts op vier schamele puntjes staat.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen