© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly lovend: "Verstappen is altijd zichzelf gebleven"

14 jan. 08:00 René Oudman 0 reacties
Na bijna drie seizoenen aan de zijde van Daniel Ricciardo onderdeel uit te hebben gemaakt van Red Bull Racing, heeft Max Verstappen het komend jaar te stellen met Pierre Gasly, De Nederlander kent zijn nieuwe, Franse teammaat al een behoorlijke tijd. Gasly meent dat het tweetal op emotioneel vlak niet veel verschilt.

Verstappen viel in zijn Formule 1-carrière tot dusver een aantal keren op vanwege temperamentvolle reacties, die niet bij iedereen in goede aarde vielen. Gasly prijst zijn nieuwe teammaat, die volgens hem juist heel erg 'zichzelf' weet te blijven.

"Max verschilt amper van de jongen die ik zo vele jaren geleden heb leren kennen, toen hij een jaar of twaalf, dertien oud was. Ondanks dat hij tegenwoordig een ster is in de Formule 1-wereld en meerdere Grands Prix heeft gewonnen, is hij nog steeds dezelfde persoon", laat Gasly in gesprek met Racingnews365 weten.

"Misschien reageert hij soms nog wat kinderlijk, maar ik denk dat het ook normaal is en het bij de sport hoort om af en toe emotioneel te zijn. Wat dat betreft verschillen Max en ik niet bijzonder veel!", lacht de 22-jarige, van wie afgelopen week bekend werd dat hij volgend weekend deel zal nemen aan de Race of Champions in Mexico.

Gasly reed tot dusver 26 Grands Prix, waarin hij vijfmaal tot scoren kwam. De teller van de Fransman staat na 2018 op 29 WK-punten. Zijn nieuwe teamgenoot Verstappen heeft in vier jaren tijd al 670 stuks verzameld. Gasly's beste F1-resultaat is een vierde plaats, deze scoorde hij in de Bahreinse Grand Prix van vorig jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen