Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly met stomheid geslagen door 'schokkend' tempo AlphaTauri in Qatar

De Grand Prix van Qatar was een domper voor Pierre Gasly. De Fransman startte de race van de tweede plek, maar wist uiteindelijk geen punten te halen.

Pierre Gasly heeft geen idee waar de snelheid van AlphaTauri gebleven is. De Italiaanse renstal wist op zaterdag met beide auto's in Q3 terecht te komen, maar geen van de coureurs wist dat op zondag om te zetten in punten. "Ons tempo was eigenlijk schokkend en op dit moment hebben we daar geen antwoord op", zei Gasly na afloop van de race tegen onder andere RacingNews365 . "We probeerden de eerste paar ronden bij Fernando Alonso te blijven en dat lukt maar net." "Daarna probeerden we voor een agressieve tweestopstrategie te gaan, maar we hadden niet de snelheid. Het was schokkend." De strategie was dus niet het probleem, de auto ging gewoon niet. "Ik probeerde zo hard als ik kon te pushen met de auto, maar zelfs met nieuwere banden dan Fernando was ik een stuk langzamer dan dat hij was op oude banden. Het was heel frustrerend", geeft de coureur van AlphaTauri toe. "Ik begrijp niet hoe we zo langzaam kunnen zijn tijdens de race. We moeten alles opnieuw bekijken. We hebben de voorvleugel en de vloer veranderd na het incident van gisteren in de kwalificatie, ik weet niet of dat invloed heeft gehad", vertelt een met stomheid geslagen Gasly.

Concurrent Alpine loopt uit in kampioenschap

AlphaTauri vecht in het kampioenschap met Alpine. Na Brazilië stonden de twee teams nog op een gelijk aantal punten, maar inmiddels heeft de Franse renstal geholpen door het podium van Alonso een voorsprong van 25 punten. "Alpine heeft ons dit weekend op meer dan één manier verrast", geeft Gasly toe. "Hun snelheid in de kwalificatie was al indrukwekkend, maar het tempo in de race was de meest indrukwekkende prestatie die ze hebben geleverd. Het is gewoon ongelooflijk." "Dus ik weet niet wat ze hebben gevonden. Maar dit is gigantisch, ze stonden voor McLaren, voor Ferrari en dat is ze dit jaar niet vaak overkomen." Volgens de Franse coureur heeft AlphaTauri dan ook 'een paar wonderen' nodig in de laatste races om proberen de vijfde plek in het kampioenschap aan te vallen.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024