Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

"Gasly moet niet naar Red Bull willen"

Zien we de uitstekende presterende Pierre Gasly terug bij Red Bull of wordt het weer een jaar AlphaTauri? Giedo van der Garde denkt er het zijne van.

Verstappen Gasly England
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sinds zijn 'degradatie' van Red Bull naar AlphaTuari presteert Pierre Gasly uitmuntend bij het subtopteam. Jaarlijks zien velen hem als een kandidaat voor het tweede stoeltje bij Red Bull, maar liggen er in 2022 wel kansen voor de Fransman? En moet hij een terugkeer naar Red Bull wel willen?

"Gasly vind ik geweldig presteren en Russell ook", wijst Giedo van der Garde in gesprek met RacingNews365 de verrassingen van het seizoen aan. "Gasly is ijzersterk, zit op zijn plek daar en krijgt het vertrouwen van het team. Hij voelt zich er goed thuis en is keihard aan het trainen. Hij vraagt erg veel van zichzelf en het team, maar dat zie je wel terug in de resultaten."

Bij Red Bull heeft ook de ervaren Sergio Perez het zeer lastig aan de zijde van Max Verstappen. Wie geniet de voorkeur van Van der Garde?

"Je ziet dat Perez onder druk staat. Hij heeft het moeilijk, maar wat moet je doen? Moet je Gasly terug halen? Als ik Gasly was zou ik dat niet willen en zou ik blijven zitten waar ik zit. En Perez, daarvan is het te vroeg dag om nu al afscheid van te nemen. En stel dat je er afscheid van neemt, wie moet je er erin zetten?"

De voormalig F1-coureur ziet eigenlijk maar een kandidaat voor het tweede Red Bull-stoeltje in 2022: "Uiteindelijk is degene die moet blijven zitten Perez. Als hij het onder controle krijgt, zijn fouten niet meer maakt en gewoon zijn ding doet dan is hij een toegevoegde waarde binnen het team. Geef hem nog wat tijd, dan gaat dat wel de goede kant op", voorspelt Van der Garde.

Poll

Wie moet de teamgenoot van Verstappen zijn in 2022

keer gestemd

Ook interessant:

Het team rond Max Verstappen

Je doet het niet alleen in de Formule 1 en dat weet ook Max Verstappen. In deze video laat RacingNews365 het team rond Max Verstappen zien.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull