Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly na meerdere straffen zéér dichtbij schorsing

Pierre Gasly moet zeker negen Formule 1 Grands Prix lang zéér op zijn tellen passen. Met iedere overtreding riskeert hij al een schorsing.

Gasly Stroll
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly staat misschien niet te boek als één van de meest onbesuisde Formule 1-coureurs, maar na de afgelopen races moet hij toch opeens heel erg op zijn tellen gaan passen. Enkele straffen in opeenvolgende weekenden maken dat hij nu op tien strafpunten staat. Bij twaalf strafpunten volgt een schorsing voor één race.

In de Formule 1 Grand Prix van Mexico duwde Pierre Gasly met een late uitremactie Lance Stroll van de baan, hetgeen hem op een tijdstraf en één strafpunt kwam te staan. Dat brengt het totaal op tien. Eén overtreding goed voor twee strafpunten is nu dus al genoeg om hem voor één race aan de kant te houden.

Het slechtste nieuws voor Gasly is dat de eerste penaltypunten pas op 22 mei (elk punt verjaart één jaar na toekenning) worden weggepoetst. Dat betekent dat hij zeker negen races lang met 10 strafpunten in de rondte rijdt, waarvan zeven voor zijn nieuwe werkgever Alpine. Gasly is dus gewaarschuwd.

De Fransman was niet helemaal te spreken over de straf in Mexico, die wat hem betreft voorkomen had kunnen worden: "Als iemand me had verteld dat ik fout zat, had ik die positie wel teruggeven, maar dat gebeurde niet. Ik ben een coureur en als ik een gat zie, dan zal ik ervoor gaan. Als men het daar niet mee eens is, hoeft men maar één knop in te drukken om het team daarvan op de hoogte te stellen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"