Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly niet tevreden met AlphaTauri: "Verschillende onnozele problemen"

Eén van de grootste tegenvallende teams van dit jaar is AlphaTauri. Terwijl het Italiaanse team vorig jaar geregeld best-of-the-rest was, rijden ze nu achteraan het middenveld. Pierre Gasly kijkt terug op de tegenvallende eerste seizoenshelft.

Gasly France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly heeft dit seizoen aanzienlijk minder punten gescoord vergeleken met het vorige seizoen. Na de eerste dertien Grands Prix van 2021 had de Fransman welgeteld 66 punten en stond daarmee achtste in het klassement. Dit seizoen komt hij daar nog niet misschien bij in de buurt. De AlphaTauri-coureur heeft op het moment slechts 16 punten en staat dertiende in het klassement.

Maar hoe komt het dat Gasly en het zusterteam van Red Bull plots zo weinig punten scoren? De 26-jarige coureur van AlphaTauri legt het uit in een interview met Motorsport. "Ik denk dat het heel simpel is, er zijn twee redenen. Het eerste heeft te maken met het verlies aan competiviteit in de kwalificatie, iets waarin we vorig jaar zeer goed presteerden. Ik zat constant in Q3 en in Q1 had ik maar één setje banden nodig."

"Nu zijn we niet goed genoeg in de kwalificatie en dat maakt de race moeilijker. Het tweede heeft te maken met de vooruitgang die onze directe concurrenten, zoals Alfa Romeo, Alpine en zelfs Haas, hebben geboekt."

Onnozele problemen bij AlphaTauri

Gasly was geregeld best-of-the-rest in de kwalificatie in 2021 en begon de race daardoor vaak op de derde of vierde startrij. Maar dit jaar ligt dat dus heel anders doordat ze minder competitief zijn. De Fransman stipt nog een ander aspect aan waardoor hij amper punten wist te scoren dit seizoen; iets wat niet zozeer met de performance van de auto te maken heeft.

"Naast het feit dat we niet competitief zijn, hebben we verschillende problemen gehad met de auto, zelfs onnozele dingen", legt Gasly uit. "De onderkant van de auto die afbrak, ongelukken, mechanische problemen, remproblemen, zelfs een probleem met de stopwatch in Monaco waardoor ik een seconde te laat over start/finish kwam (in de kwalificatie, red.)."

Door al dit soort kleine dingen is de balans van een weekend verstoord en heeft hij kostbare punten verloren vertelt de Fransman. "Zelfs met de auto van dit jaar, die niet zo goed is als die van vorig seizoen, hadden we ongeveer 15 punten meer kunnen scoren, maar zoveel onvoorziene voorvallen hebben het geruïneerd."

Waar zit het probleem?

Zoals Gasly eerder aangaf is het gebrek aan performance de grootste boosdoener dit seizoen. Vergeleken met vorig jaar komt hij heel wat downforce tekort in bepaalde bochten legt hij uit.

"Zodra er een bocht is van hoge of gemiddelde snelheid beginnen de problemen, want dan begint de auto te glijden; en daarmee bedoel ik echt glijden met vier wielen. Als je slipt beschadig je de band. Na vijf rondes glijd ik steeds meer weg en dat betekent dat je in de race je rivalen ziet wegrijden."

"Ik was erg optimistisch voor 2022 gezien de regelwijzigingen en de budgetlimiet, maar het is veel slechter dan we verwacht hadden", sluit Gasly gefrustreerd af.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken