Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly op de bres voor geschorste Magnussen: "Slaat nergens op!"

Kevin Magnussen kreeg tijdens de Grand Prix van Italië een tijdstraf van tien seconden én twee strafpunten op zijn licentie. Aangezien de Deen die twee strafpunten niet meer kon hebben, is hij geschorst voor de volgende race. De man die hij van de baan tikte, Pierre Gasly, springt nu op de bres voor Magnussen.

XPB 1303890 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen moet de aankomende Grand Prix in Azerbeidzjan verplicht overslaan. De Deen behaalde dit seizoen al twaalf strafpunten en dat is volgens de regels de grens. Wanneer een coureur twaalf strafpunten aantikt moet hij verplicht een race overslaan. Magnussen heeft wel een unicum te pakken, want hij is de eerste coureur die het zo ver laat komen sinds de introductie van het strafpuntensysteem in 2014.

Pierre Gasly was in het verleden al eens bijna de sjaak. De Fransman stond ook op de grens van een schorsing, maar ontsprong de dans op het laatste moment. Nota bene Gasly was nu betrokken bij het moment dat Kevin Magnussen over de grens duwt. Tijdens de Grand Prix van Italië viel Magnussen Gasly aan, maar blokkeerde de Haas-coureur bij het ingaan van bocht vier. Beide heren gingen van de baan, maar konden zonder schade hun weg vervolgen. Gasly snapt dan ook niets van de straf die zijn collega kreeg voor het incident.

"Om eerlijk te zijn, ik hoorde net van iemand dat hij (Magnussen) een tijdstraf van tien seconden heeft gekregen," aldus Gasly tegenover onder ander RacingNews365. "Ik ben daar wel door verrast, want het was gewoon een wiel aan wiel-gevecht en we hebben daar allebei amper tijd verloren."

Bekijk hieronder het moment waar Magnussen een straf voor kreeg. De tekst gaat verder na de video.

'Hopelijk kunnen ze het terugdraaien'

De Alpine-coureur had zelf nog niet door dat de tijdstraf van Magnussen ook betekent dat de Deen geschorst is. Wanneer hij dat hoort van de media uit Gasly zijn steun aan zijn collega: "Heeft hij nu een wedstrijd schorsing? Ik hoop dat iemand dit nog terug kan draaien, want dat slaat nergens op!"

Gasly zat zelf vrij recentelijk ook in zo'n situatie. Voor de Fransman liep het uiteindelijk met een sisser af, maar hij vertelt wel dat het zijn manier van racen, negatief, beïnvloedde: "Je kunt een race niet op de juiste manier benaderen. Ik zat in een vergelijkbare situatie, om verschillende redenen, en dat is zeker geen leuke positie om in te zitten."

Gasly zou het dan ook met alle liefde willen opnemen voor Magnussen bij de stewards: "Dat doe ik met alle liefde en plezier. Ik heb net gehoord dat ik eerst een dopingtest moet gaan doen, dus ik ga eerst een uur weggooien en daarna zie ik wel wat ik voor hem kan doen. Maar het slaat nergens op voor het incidentje dat het was."

Wat vind jij? Is de schorsing van Magnussen terecht? Laat het hieronder weten in de poll!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld