Gasly over mogelijk Red Bull-Honda succes: "We weten nog niets"

14 feb. 10:37 René Oudman 2 reacties
Er is officieel nog geen meter gereden met de nieuwe Red Bull-Honda, maar de wagen weet nu al geregeld krantenkoppen te halen. Pierre Gasly en Max Verstappen zullen komend seizoen ondervinden of de samenwerking tussen het Oostenrijkse team en de Japanse motorleverancier vruchtbaar en succesvol blijkt, of dat het juist uitdraait op een nachtmerrie.

Een kleine week voor de eerste wintertest van start gaat, probeert Gasly de verwachtingen nog een beetje te temperen. De Fransman benadrukt dat Red Bull Racing en Honda nog niet eerder met elkaar samen hebben gewerkt en er dus waarschijnlijk eerst een periode van wederzijdse gewenning zal komen.

"Voor ons is het nu belangrijk om de Honda-motor zo goed als mogelijk te ontwikkelen", sprak Gasly bij de krant Ouest, "dit is de eerste keer dat Red Bull Racing en Honda samenwerken. In het begin van een relatie moeten beide partijen altijd een beetje harder werken, voor zaken automatismen worden en de best denkbare prestaties mogelijk zijn."

Gasly, die overkomt van Toro Rosso, waar hij vorig jaar al met een Honda-motor rondreed, weet dat het bewaren van geduld belangrijk wordt. "Geduldig zullen we absoluut moeten zijn."

Ondanks dat de Red Bull-Honda zich nog niet heeft mogen meten met de concurrentie, denkt de Franse coureur dat het duo in de toekomst succesvol kan zijn. "Het haalbare niveau ligt ontzettend hoog en we kunnen winnen, al weet ik niet hoe lang de weg naar dat succes zal zijn. Zowel Red Bull als Honda stopt ontzettend veel energie, tijd en geld in het project. Voorlopig blijft het echter gissen hoe de wagen zal presteren en tot die tijd kunnen we niets meer en niets minder dan gewoonweg geduldig zijn."

Gasly reed tot dusver slechts 25 Grands Prix, waarvan 21 met een Honda-motor. De Fransman heeft veel recente ervaring met Honda: ook in 2017 werkte hij samen met de Japanse autofabrikant, destijds in de Super Formula-klasse.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen