Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly pleit voor spotters in Formule 1

Afgelopen zondag was Pierry Gasly de dupe van het incident tussen Sebastian Vettel en Lance Stroll. Volgens hem had het voorkomen kunnen worden, als Formule 1-coureurs worden begeleid door spotters.

Gasly Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de zesde ronde van de Grand Prix van Italië spinde Ferrari-coureur Sebastian Vettel in de snelle Variante Ascari. Bij het terugkomen op de baan raakte hij de bolide van Racing Point-coureur Lance Stroll, die vervolgens ook gevaarlijk terug het circuit op reed. Daarmee dwong hij Pierre Gasly de grindbak in.

In gesprek met onder meer RacingNews365 laat Gasly weten dat het veel erger had kunnen aflopen voor hem en Stroll. "Ik dacht dat hij zou wachten op de plek waar hij stond. Toen ik zag dat hij bewoog was ik al van plan om hem via de buitenkant te passeren. Uiteindelijk moest ik het grind in en zat ik dichtbij de muur. Het lukte me om terug te komen op de baan, maar ik verloor wel posities en tijd."

Achteraf vertelde Stroll dat hij Gasly niet zag aankomen. De Fransman begrijpt die verklaring wel. "Door de vorm van de huidige auto's en het HANS-systeem (Head and Neck Support, red.) kan je niet goed draaien in de auto." Als oplossing voor dit probleem, stelt de Toro Rosso-coureur voor om een soort spotter voor de rijders in te voeren. "Misschien moeten engineers in zulke gevallen zeggen of we moeten blijven staan of doorrijden. Hoe dit precies zal werken, daar heb ik nog niet over nagedacht."

Gasly kon na het incident met Stroll zonder schade gewoon doorrijden. Hij finishte de Grand Prix op plek 11.

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team