Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Gasly scoort punt in Mexico ondanks gridstraf en tweestopper

Zijn toekomstige teamgenoot ging met de Grand Prix-overwinning aan de haal, zelf moest hij het met P10 stellen. Pierre Gasly zag Max Verstappen met de champagne spuiten na het einde van de Grand Prix van Mexico, maar kon zelf ook bijzonder tevreden zijn.

Op vrijdagochtend leek er immers al een streep door het GP-weekend van Gasly te zijn gezet. Toro Rosso koos ervoor om een extra motor te installeren, zodat men alvast zeker was dat deze straffeloos kon worden gebruikt in de laatste twee Grands Prix.

De straf werd namelijk geïncasseerd voor de wedstrijd in Mexico. Gasly moest voor de derde keer in vier races tijd vanaf de laatste startrij vertrekken en waar hij in voorgaande gevallen tekort kwam, reikte de Toro Rosso met startnummer tien ditmaal tot finishplaats tien. Een knappe prestatie, aangezien Gasly tweemaal binnen kwam voor een pitstop, waar veel concurrenten van hem het met een eenstopper deden.

"Eerst wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Lewis Hamilton te feliciteren met het veroveren van zijn vijfde wereldtitel", spreekt Gasly in zijn nabeschouwing van de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez. "Dat is echt een geweldige prestatie! Ook Max Verstappen heeft het natuurlijk goed gedaan, in Mexico. Voor wat mijn race betreft: het voelt fantastisch om in de punten te finishen. Vanwege de gridstraf vertrok ik vanaf P20, dus het zou lastig worden om de top tien te halen. Na een aantal lastige races is het geweldig voor het team dat ons dat gewoon is gelukt!"

Ondanks de jubelstemming van Gasly, kon Toro Rosso minder vrolijk terugkijken op de GP van Mexico. Doordat Sauber liefst acht punten scoorde kwam de Zwitserse equipe namelijk voorbij gezeild om wat betreft de stand in het constructeurskampioenschap. Toro Rosso moet het na de GP van Mexico stellen met een negende positie.m

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen