Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Gasly scoort punt in Mexico ondanks gridstraf en tweestopper

Zijn toekomstige teamgenoot ging met de Grand Prix-overwinning aan de haal, zelf moest hij het met P10 stellen. Pierre Gasly zag Max Verstappen met de champagne spuiten na het einde van de Grand Prix van Mexico, maar kon zelf ook bijzonder tevreden zijn.

Op vrijdagochtend leek er immers al een streep door het GP-weekend van Gasly te zijn gezet. Toro Rosso koos ervoor om een extra motor te installeren, zodat men alvast zeker was dat deze straffeloos kon worden gebruikt in de laatste twee Grands Prix.

De straf werd namelijk geïncasseerd voor de wedstrijd in Mexico. Gasly moest voor de derde keer in vier races tijd vanaf de laatste startrij vertrekken en waar hij in voorgaande gevallen tekort kwam, reikte de Toro Rosso met startnummer tien ditmaal tot finishplaats tien. Een knappe prestatie, aangezien Gasly tweemaal binnen kwam voor een pitstop, waar veel concurrenten van hem het met een eenstopper deden.

"Eerst wil ik van de gelegenheid gebruik maken om Lewis Hamilton te feliciteren met het veroveren van zijn vijfde wereldtitel", spreekt Gasly in zijn nabeschouwing van de race op het Autódromo Hermanos Rodríguez. "Dat is echt een geweldige prestatie! Ook Max Verstappen heeft het natuurlijk goed gedaan, in Mexico. Voor wat mijn race betreft: het voelt fantastisch om in de punten te finishen. Vanwege de gridstraf vertrok ik vanaf P20, dus het zou lastig worden om de top tien te halen. Na een aantal lastige races is het geweldig voor het team dat ons dat gewoon is gelukt!"

Ondanks de jubelstemming van Gasly, kon Toro Rosso minder vrolijk terugkijken op de GP van Mexico. Doordat Sauber liefst acht punten scoorde kwam de Zwitserse equipe namelijk voorbij gezeild om wat betreft de stand in het constructeurskampioenschap. Toro Rosso moet het na de GP van Mexico stellen met een negende positie.m

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1